Ο Γυμναστικός Λάρισας – Φάρος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η εταιρεία «Fyto-Animal Services Σπόροι-Λιπάσματα» προστίθεται επίσης στην μεγάλη λίστα των χορηγών-υποστηρικτών που στηρίζουν τον Γυμναστικό Λάρισας – Φάρος.
Η F.A.S. ιδρύθηκε το 1999 από τον γεωπόνο ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛ στη βάση μιας πολύχρονης εμπειρίας στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην σποροπαραγωγή, ευρείας γκάμας σπόρων μεγάλης καλλιέργειας, όπως σιτάρια σκληρά, σιτάρια μαλακά, κριθάρια, βρώμης, τριτικάλε, βίκου, κτην. μπιζελιού, μηδικής, φακής, ρεβιθιού.
Για όλες τις ποικιλίες που σποροπαράγουμε έχουμε αποκτήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, σε συνεργασία με τα ινστιτούτα του ΕΘΙΑΓΕ είτε με συμβόλαια από εταιρείες έρευνας γενετικού υλικού του εξωτερικού όπως CO.SE.ME., ISEA κ.α.
Επιπλέων η F.A.S.είναι αντιπρόσωπος και διανομέας για την Ελλάδα των υβριδίων ηλιάνθου και των ποικιλιών σόγιας του Ινστιτούτου φυτών μεγάλης καλλιέργειας και κηπευτικών του Novi Sad κορυφαίου του είδους στην Ευρώπη, επειδή το πολλαπλασιαστικό υλικό είναι απόκτημα των πιο νέων μεθόδων γενετικής βελτίωσης (Clearfield).


Στο καλαμπόκι αντιπροσωπεύει και διανέμει στην Ελλάδα τα αμερικάνικα υβρίδια της εταιρείας PLANTA τα οποία σποροπαράγονται στην Ιταλία.
Παράλληλα η F.A.S. είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, των εξειδικευμένων λιπασμάτων της ισπανικής εταιρείας NUTRINDAL. Πρόκειται για σειρά λιπασμάτων υδρολίπανσης και διαφυλλικών εφαρμογών, η δημιουργία των οποίων είναι επακολούθημα ιδίας έρευνας, αφού πανεπιστημιακοί φορείς αποτελούν ιδρυτική συνιστώσα της εταιρείας.
Ακόμη σε συνεργασία που έχει με αξιόπιστες εταιρείες του εξωτερικού εισάγει και διανέμει, μια πλειάδα σπόρων κτηνοτροφικών φυτών και μιγμάτων λειμώνων.
Η συνεχής ανοδική πορεία της F.A.S. όλα αυτά τα χρόνια, αντανακλά τη φερεγγυότητά της, η οποία συναρτάται με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και με το αξιοζήλευτο στελεχικό δυναμικό της.