Οριστικά αναβλήθηκε το παιχνίδι της ΑΕΛ με τη Λαμία για τη Super League. Κάτι αναμενόμενο απ’ τη στιγμή που οι γηπεδούχοι το τελευταίο 24ωρο είχαν τρία κρούσματα θετικά στον κορονοϊό.

Ο γιατρός της ομάδας της Λάρισας, έκανε δηλώσεις αναφορικά με το τι συνέβη από χθες το βράδυ όταν και υπήρξε ποδοσφαιριστής με υψηλό πυρετό και ξεκίνησε… αγώνασ δρόμου για να διαπιστωθεί αν είναι θετικός στον ιό.

Λέγοντας χαρακτηριστικά πως προστατεύθηκε με αυτό τον τρόπο η υγεία των αποστολών και των οικογενειών των παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γιατρού Γιώργου Μπασδέκη:

«Δε θα γίνει ματς αλλά προέχει η δημόσια υγεία και η υγεία των αποστολών. Μετά τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκε ένα θετικό δείγμα. Απομονώθηκε, μπήκε σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ.

Σήμερα, ήμασταν έτοιμοι για τον αγώνα. Χθες βράδυ ένας παίκτης παρουσίασε υψηλό πυρετό. Με το που το μάθαμε απομονώθηκε απ’ τον συμπαίκτη του με τον οποίο μένει μαζί. Έμεινε μόνος το βράδυ.

Συνέχισε να έχει πυρετό και έπρεπε το πρωί να δούμε πως θα το διαχειριστούμε τόσο με τον εμπύρετο παίκτη όσο και με τον συμπαίκτη που ήταν μαζί. Ευτυχώς στη Λάρισα έχουμε κάποια εργαστήρια που είναι πιστοποιημένα και μας καλύπτουν.

Ο κ. Ράπτης λοιπόν πήρε δείγματα και μέχρι τις 15:30 έχουμε τα αποτελέσματα. Πήραμε δείγματα απ’ τους δύο αθλητές στο δωμάτιο, ένας συμπτωματικός κι ένας ασυμπτωματικός και από τους τρεις φυσιοθεραπευτές που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Σίγουρα με μέτρα αλλά θέλει προσοχή. Από τα πέντε δείγματα τα δύο των αθλητών βγήκαν θετικά. Βγήκαν εκτός αποστολής και ενημερώσαμε ως οφείλαμε, τη διοργανώτρια αρχή αλλά και τις αποστολές. Πάνω απ’ όλα πρέπει να προστατευτούν οι αποστολές και το επόμενο κομμάτι είναι οι οικογένειες των παικτών.

Θα πάνε στα σπίτια τους να μείνουν, πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Είναι σημαντικό πως καταφέραμε και είχαμε την ενημέρωση γιατί προστατεύσαμε και τους παίκτες και τις αποστολές και τις οικογένειές τους. Είναι σημαντικό η δημόσια υγεία να προέχει του ποδοσφαίρου».

Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Η Super League σε συνεργασία με το υπουργείο και τη ΓΓΑ οργανώνει υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ειδική επιτροπή της λίγκας και της ΓΓΑ. Ό,τι προκύπτει το λύνουμε. Έχουν πει η Super League και η ΓΓΑ πως αν έχεις τρεις αθλητές απομονώνονται, μπαίνουν σε καραντίνα, η υπόλοιπη ομάδα θα κάνει προπονήσεις.

Αύριο θα ξανακάνουμε τεστ στους υπόλοιπους αθλητές της αποστολής. Αν αυτά είναι αρνητικά θα κάνουν προπόνηση. Θα επαναλάβουμε σε πέντε μέρες γιατί αν σε μια εβδομάδα έχεις δύο αρνητικά τεστ κατά 95% δεν έχεις κίνδυνο για το αν κολλήσουν. Θα επαναλάβουμε τα τεστ για να προστατεύσουμε τους αθλητές και τις οικογένειές τους.

Αυτό είναι το πλάνο. Αναγκαστικά οι αθλητές πρέπει να προπονηθούν. Οι οδηγίες είναι σαφείς, απομονώνονται οι θετικοί, οι αρνητικοί προπονούνται. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα ως ΠΑΕ των εργαστηρίων. Θα κάνουμε τον έλεγχο να προστατεύσουμε τις οικογένειές τους. Είναι το ποδόσφαιρο αλλά είναι και η δημόσια υγεία».

onsports.gr