Για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του με τη μετακίνησή του στην ΑΕΛ, αλλά και φυσικά τον ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο Ευριπίδης Γιάκος στον  ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM.
 
Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Για το πόσο γρήγορα έγινε το «πάντρεμα» με την ΑΕΛ: «Πάρα πολύ γρήγορα. Μόλις τελείωσα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δύο μέρες μετά συναντήθηκα με τον κ. Κούγια, τα είπαμε, γνωριζόμασταν και από παλιά, με ήθελε πάρα πολύ.

Κι άλλες φορές μου είχε πει πότε θα πάω σε ομάδα του και ήρθε τελικά η ώρα. Με ικανοποίησε η πρόταση συμβολαίου που μου έγινε και η προοπτική της ομάδας και κλείσαμε σύντομα.

Για 10 μέρες πήγε να σπάσει το κεφάλι μου με τα τηλέφωνα και όσα γίνονταν, ήθελα να ηρεμήσω, να δουλέψω και να είμαι έτοιμος για τη νέα μου ομάδα».
 
-Για το πώς τον υποδέχτηκαν στη Λάρισα: «Ήδη βρήκα σπίτι, έχω τακτοποιηθεί και ανυπομονώ να ξεκινήσω προετοιμασία, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η καινούργια πρόκληση στην καριέρα μου.

Ήξερα τον Καρανίκα από την ομάδα, μίλησα με τον Μόρα που είναι μια εμβληματική μορφή στη Λάρισα, έκανα μια μικρή βόλτα στην πόλη και αμέσως με αναγνώρισαν παιδάκια. Είναι μια ποδοσφαιρική πόλη και η Λάρισα».
 
-Για το αν έχει φανταστεί τον εαυτό του να φοράει άλλη φανέλα, μετά από τόσα χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ακόμα και προπόνηση που κάνω φοράω ακόμα φανέλα του ΠΑΣ, δεν έχω άλλης ομάδας προς το παρόν. Είναι περίεργο, αλλά όλα συνηθίζονται στη ζωή. Όλα καλά θα είναι είτε με τον ταύρο στη φανέλα είτε με το άλογο».
 
-Για τους Ντάσιο και Μιχαήλ που δεν είναι στον ΠΑΣ: «Και με τον Ντάσιο παλιότερα είχα συγκινηθεί και με τον Αλέξη. Ειδικά για τον Αλέξη μέχρι τελευταία στιγμή δεν το πίστευα.

Κάναμε μαζί προπόνηση και μου το είχε πει. Είναι εμβληματικοί παίκτες για την ομάδα και οι δύο. Διάβασα και κάποια σχόλια στο social media για τον Αλέξη, αλλά δεν είναι έτσι όπως νομίζουν κάποιοι».
 
-Για το πώς άντεξε ο ίδιος την κριτική που δεχόταν: «Έχω κάνει κι εγώ κάποια λάθη, αλλά αγωνιστικά είχα βελτίωση τα τελευταία 2-3 χρόνια, βοήθησα την ομάδα μου και γι’ αυτό έκλεισα τα αυτιά μου.

Μιλούσα και με ανθρώπους της ομάδας, όπως τον κ. Πετράκη, που με βοήθησε πάρα πολύ. Μου έλεγε χαρακτηριστικά ‘’αντράκι μου εγώ σε χρησιμοποιώ, δεν έχεις κάποιο μέσον που παίζεις, αλλά παίζεις επειδή το αξίζεις. Μην ακούς κανέναν’’. Το έφτιαξα στο μυαλό μου, το ξεπέρασα και γι’ αυτό βελτιώθηκα».
 
-Για το τι κρατάει ως ανάμνηση από τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Θυμάμαι τα πάντα από την πρώτη μέρα που ήρθα. Πήγα στο ΠΕΑΚΙ τον Ιανουάριο του 2008 με Χατζάρα προπονητή. Με είχε επιλέξει ο Μπελά. Ήμουν 17 χρόνων.

Θυμάμαι την πρώτη προπόνηση στο «Ζωσιμάδες», τις σεζόν που πήγα δανεικός, που κι εκεί είχα αδικηθεί. Στην Κρανούλα δεν είχα δουλέψει σωστά κάποια στοιχεία. Μετά με γύρισε ο κ. Αναστασιάδης στον ΠΑΣ και με τον κ. Πετράκη καθιερώθηκα. Θα θυμάμαι τα παιχνίδια στην Ευρώπη, τα ταξίδια σε Νορβηγία και Ολλανδία, τα ματς σε Γιάννενα και Αθήνα με Οντ και Άλκμααρ αντίστοιχα.

Θυμάμαι και τη φετινή χρονιά που ήταν στενάχωρη, ήταν δύσκολη χρονιά, δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε κεφάλι, αλλά όλα είναι μαθήματα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο.

Έγιναν λάθη απ’ όλους μας, διοίκηση, προπονητές και παίκτες. Δεν εξαιρώ κανέναν από εμάς. Ελπίζω η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της και να επιστρέψει».
 
-Για το αν επηρέασε η συζήτηση για το αν θα γίνει η αναδιάρθρωση ή όχι: «Πριν το ματς με τον ΟΦΗ μας μπήκε στο μυαλό. Είχαμε πάρει και το διπλό στον Λεβαδειακό και λέμε έχουμε σίγουρο το μπαράζ.

Φταίμε καθαρά εμείς σ’ αυτό, γιατί ο κόουτς μας έλεγε πάμε να τελειώνουμε. Μετά καθαρά αδικηθήκαμε από τη διαιτησία, μας πήρε και η ψυχολογία από κάτω με τα αποτελέσματα των άλλων».
 
-Για το τι έλειψε αγωνιστικά: «Δεν παίξαμε με ίδια ενδεκάδα δεύτερη φορά, οι αλλαγές συστημάτων δεν βόλευαν, ο προπονητής μπερδευόταν με τις απουσίες που υπήρχαν κάθε φορά και δεν μπορούσαμε να κατασταλάξουμε.

Παίξαμε κάποια στιγμή ρόμβο, μας βγήκε στην αρχή, φάγαμε όμως τα 4 από την ΑΕΚ και είδαμε ότι δεν μας ταίριαζε. Εκτός από τις απουσίες λόγω καρτών και τραυματισμών, υπήρξαν και παιδιά που δεν προσαρμόστηκαν στην ομάδα. Όλα αυτά επηρέασαν».
 
-Για την αίσθηση που του άφησε ο κ. Πετράκης τα 5,5 χρόνια που ήταν στον ΠΑΣ: «Δεν θα τον κρίνω από μια χρονιά. Ούτε εμείς κρινόμαστε από μια χρονιά. Ο κόουτς βοήθησε την ομάδα και αγωνιστικά, αλλά και με την ανάδειξη παικτών που πουλήθηκαν, όπως ο Μαυροπάνος, γιατί αυτός τον έβαλε.

Βοήθησε την ομάδα, την έβγαλε Ευρώπη, έγιναν καλές πορείες. Και ο κ. Αλεξίου βοήθησε την ομάδα να εξελιχθεί και πάρα πολλά παιδιά να πάρουν μεταγραφή ή ένα καλύτερο συμβόλαιο. Όλοι έχουν ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου, αλλά και στην καρδιά του κόσμου πιστεύω».
 
-Για το αν τον στεναχώρησε η αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Φυσικά, εννοείται αυτό. Με πείραξε ο τρόπος. Πικράθηκα, αλλά το ξεπέρασα. Μακάρι να μου βγει σε καλό και ήδη το νιώθω.

Έχει αλλάξει η ψυχολογία μου. Έπρεπε ίσως να είχα αποχωρήσει νωρίτερα, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Όμως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και δεν πρόκειται να κρατήσω σε κανένα κακία».
 
-Για τον κόσμο του ΠΑΣ: «Ο κόσμος είναι η δύναμη του ΠΑΣ. Πρέπει να τα βρει μεταξύ του, να ενωθεί, να γίνει η κερκίδα όπως παλιά. Δεν ξέρω τι φταίει σ’ αυτό. Μακάρι η ομάδα να ανέβει και ο κόσμος να ξαναγίνει η δύναμή της».

gazzeta.gr