Σπουδαία νίκη για τον Απόλλωνα Λάρισας που επικράτησε με 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου στο γήπεδο της Φιλιππούπολης στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον δεξιό οπισθοφύλακα των γηπεδούχων, Σάββα, να σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Άνοιξε το σκορ ο Σαχινίδης (9’) για τον Απόλλωνα, ισοφάρισε ο Ολυμπιακός Βόλου με αυτογκόλ του Φιρινίδη (42’) όμως το φινάλε ήταν θετικό για την ομάδα της Λάρισας που πανηγύρισε με έξαλλο τρόπο τη νίκη.

Ακολούθησε σύρραξη εντός αγωνιστικού χώρου με τους παίκτες των δύο ομάδων αρχικά και τους διοικητικούς των δύο ομάδων, ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθησαν χάρη στην βοήθεια των ψυχραιμότερων (ανθρώπων ασφαλείας και αστυνομίας.

O αγώνας:

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Απόλλωνα στο 6′ όταν ο  Καμπλιώνης με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε τον Κατσούλη όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους γηπεδούχους και στο 9′ τελεσφόρησε. Ο Απόλλωνας έκανε το 1-0 με τον Σουλίδη να βγάζει με διαγώνια πάσα στον Καμπλιώνη στα αριστερά, που μπήκε στην περιοχή, έβγαλε παράλληλα προς την εστία, με τον Σαχινίδη από κοντά να ανοίγει το σκορ.

Στο 39′ ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς όταν μετά από αντεπίθεση  η μπάλα έφτασε στο Σαχινίδη, όμως το σουτ από μακριά βγήκε εκτός εστίας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ισοφάρισε με την βοήθεια της τύχης στο 42′. Ο Οικονόμου με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα βρήκε πάνω στον τερματοφύλακα που αιφνιδιάστηκε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις,

Αρχικά στο 47’ όταν ο Πέντα με απευθείας εκτέλεση φάουλ επιχείρησε να απειλήσει αλλά στάθηκε άτυχος για λίγα εκατοστά. Ο Καμπλιώνης με ατομική προσπάθεια στο 49’ έφτασε λίγα μέτρα εκτός περιοχής και σούταρε άστοχα με το δεξί, ενώ στο 58’ με νέο φάουλ του Πέντα και απόκρουση του Κατσούλη σε κόρνερ, ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο προβάδισμα στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε για πρώτη φορά στο 73’ όταν ο Δωματάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 86’ όταν ο Παπαδόπουλος γύρισε παράλληλα για τον Γεωργίου στο ύψος του πέναλτι, ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα πήρε τις κόντρες, σούταρε όμως ο Κατσούλης σε σωστή θέση μπλόκαρε τη μπάλα. Εξίσου καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν και αυτή του Παπαδόπουλου που μετά από φάουλ του Πέντα, ο αριστερός οπισθοφύλακας του Απόλλωνα στόπαρε τη μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά όμως το σουτ του βρήκε στην αριστερή πλευρά των δικτύων.

Το γκολ όμως ήρθε με τη συμπλήρωση του 90αλέπτου, ο Γεωργίου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπαδόπουλος γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σάββας έπιασε το σουτ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με την μπάλα να περνά μέσα από τις… «συμπληγάδες».

Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν στις κερκίδες με τους οπαδούς του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη.

Μετά το γκολ και με τη λήξη του παιχνιδιού ακολούθησε σύρραξη εντός αγωνιστικού χώρου με τους παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια όμως με τη βοήθεια των προπονητών των δύο ομάδων αλλά και των ανθρώπων ασφαλείας τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα.

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας, Αγρόδημος, Κυριάκος(75’ Γεωργίου), Πέντα, Σαχινίδης, Σουλίδης (69’ Ανδρέου), Καμπλιώνης.

Ολυμπιακός Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Κατσούλης, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Τέλλος, Στουρνάρας, Πότσι (46’ Κολημήτρας), Δωματάς (75’ Μπρίτος), Οικονόμου, Φλίγκος, Σταύρου, Αναστασίου (30’ Ευθυμιάδης).

Διατητές: Τζοβάρας, Παπαλίτσας, Καραγιάννης.

ΠΗΓΗ: sportlarissa.gr