Είναι γνωστό πως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος… Και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο φιλικό ΟΦΗ - ΑΕΛ στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, όπου προετοιμάζονται οι δύο ομάδες.
Οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 τους Θεσσαλούς το απόγευμα της Τετάρτης (25/7) χωρίς να είναι ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, αλλά έχοντας δύο στοιχεία, που τους οδήγησαν στη νίκη γοήτρου. Ποια ήταν αυτά; Αφενός τα αγωνιστικά κέφια του Νίκου Κοροβέση, ο οποίος έκανε και τη διαφορά, καθώς με δικό του γκολ κρίθηκε το παιχνίδι και αφετέρου την τύχη.
Οι νικητές, δηλαδή, χωρίς να είναι καλύτεροι και σε ένα διάστημα, που οι Λαρισαίοι πίεζαν για να σκοράρουν έστειλαν εκείνοι την μπάλα στα δίχτυα. Κοινώς κόντρα στην ροή του αγώνα! Φυσικά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί.
Το πρώτο 45λεπτο, πάντως, ήταν ισορροπημένο, αφού μετά το αρχικό δυνατό ξεκίνημα της ομάδας του Σωτήρη Αντωνίου, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου αντέδρασαν γρήγορα και έφεραν τα πάντα στα ίσα.
Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν πιο επιθετικοί, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε φάσεις στα αντίπαλα καρέ… Και εκεί, που φαινόταν ότι οι Θεσσαλοί θα πανηγύριζαν το γκολ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο ΟΦΗ χάρη σε ένα παλικαρίσιο τέρμα του Κοροβέση στο 59’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ, μάλιστα, λίγο πριν αποχωρήσει προληπτικά εξαιτίας ενός χτυπήματος, λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ…
Παρά το εις βάρος της 1-0 η ΑΕΛ δεν τα παράτησε και έδειξε σημάδια μαχητικότητας, έστω και αν ακόμα η προετοιμασία έχει δρόμο… Οι «βυσσινί» δεν τα παράτησαν, πείσμωσαν και κυνήγησαν την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, χάνοντας μάλιστα και μια σπουδαία ευκαιρία με τον Κάσσο στο 90’+2.
Ως εκ τούτου, το Χ αν και θα ήταν δικαιότερο δεν ήρθε ποτέ… Έτσι ο ΟΦΗ έκανε το δύο στα δύο στις επιτυχίες του σε φιλικά (είχε προηγηθεί η νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης), ενώ η ΑΕΛ παραμένει χωρίς νίκη μετά από τρία τεστ προετοιμασίας (δύο ήττες πλέον και μία ισοπαλία).
Όλα αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν ως προς τα αποτελέσματα, αφού πέρα από την ψυχολογική ανάταση η ουσία είναι στα συμπεράσματα, που ανέκυψαν για τους δύο προπονητές. Με τον ΟΦΗ να παίζει με δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο και να δείχνει πως μπορεί να διαχειριστεί ένα υπέρ του αποτέλεσμα, ενώ την ΑΕΛ (σταδιακά και σε αυτή άλλαξαν άπαντες οι του αρχικού σχήματος) να φανερώνει μαχητικότητα, διάθεση και αυτοπεποίθηση στο να σουτάρουν οι παίκτες της από οποιαδήποτε απόσταση.

a-sports.gr