Δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο της φιλικό η ΑΕΛ που ηττήθηκε στο AEL FC ARENA με 1-0 από την Κέρκυρα, δείχνοντας να είναι εμφανώς μουδιασμένη σε πολλά σημεία του αγώνα και έχοντας μόνο κάποιες εξάρσεις.

Χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά από τον Άγγελο Αναστασιάδη, με την ομάδα πολλές φορές να παρουσιάζεται ασύνδετη και τους παίκτες αρκετές φορές να χάνονται στο γήπεδο. Βέβαια αυτό κρίνεται φυσιολογικό καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι για τη νέα χρονιά, τη στιγμή που η Κέρκυρα έδινε το τρίτο της φιλικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρέθηκαν λιγότερο από 2000 άτομα, με τους Monsters να απουσιάζουν από το πέταλο των οργανωμένων. Οι βυσσινί σε αυτό το παιχνίδι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τις νέες τους φανέλες, ενώ ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο στήριξε όσο μπορούσε τις προσπάθειες της ομάδας.

Το μοναδικό τέρμα για τους νικητές πέτυχε ο Ροτζέριο Τουράμ στο 13′ μετά από λάθος της άμυνας της ΑΕΛ, με τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης δίχως όμως επιτυχία.

Μουδιασμένη και πίσω στο σκορ

Εμφανής η αγωνιστική απραξία στα πόδια των παικτών της ΑΕΛ, που προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους τον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι όταν ο Ροβίθης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή τροφοδοτώντας, το Μαρουκάκη αλλά το σουτ του επιθετικού έδιωξε σε κόρνερ ο Αραμπατζής.

Ένα λάθος στο 13ο λεπτό στην άμυνα των βυσσινί έφερε και το πρώτο γκολ για τη Κέρκυρα. Ο Δαμιανάκης δεν πάσαρε σωστά τη μπάλα προς τον Γιοβάνοβιτς με τον Τουράμ να κλέβει τη μπάλα από τον Σέρβο αμυντικό και από θέση τετ-α-τετ να νικά τον Ξενοδόχοβ για το 1-0.

Ζέσταμα και μεγάλη ευκαιρία

Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών, όλοι οι παίκτες που βρισκόντουσαν στο πάγκο της ΑΕΛ σηκώθηκαν για ζέσταμα με τον Λεωνίδα Δημητρακόπουλο να τους ελέγχει.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν στο 23′. Ο Μαρουκάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη περιοχή, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο, με τον Βαρέλα στη συνέχεια της φάσης να μην μπορεί να νικήσει με διπλή προσπάθεια τον Αραπατζή και το σκορ να μην αλλάζει.

Αλλαγές παικτών και συστήματος

Μισή ώρα κράτησε η αρχική εντεκάδα, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να αλλάζει όλους τους παίκτες που ξεκίνησαν στο παιχνίδι. Έτσι η νέα εντεκάδα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο απαρτίζονταν από τους, Καβουσάκης, Αβραάμ, Μασούρας, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Φάρκας, Χοτζάλι, Καπνόπουλος, Μάκαριτς, Γιαννιτσάνης, Καπός, Με την ομάδα αμυντικά να παίρνει σχηματισμό 5-3-2 και 3-4-3 στην επίθεση.

Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε στο 45′. Μετά από παράλληλη πάσα ο Αβραάμ με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν κατάφερε να σκοράρει, με τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στη γραμμή.

Ευκαιρίες και νέες αλλαγές 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να χάνει ακόμα δύο ευκαιρίες. Στο 53′ ο Γιαννιτσάνης από την κορυφή της μεγάλης περιοχής δοκίμασε να σκοράρει με ένα διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη και στο μακρινό σουτ του Φάρκας με τη μπάλα αυτή τη φορά να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέχεια πέρασε και τους υπόλοιπους παίκτες που είχε στον πάγκο στο παιχνίδι. Έτσι με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Κοντόρ, Μανακούσιος, Ντεγκρά, Ναβάρο αντικατέστησαν τους Μασούρας, Χοτζάλι, Μάκαριτς, Γιαννιτσάνης, Αβραάμ και Καβουσάκης.

Έπεσε ο ρυθμός, πίεσε η ΑΕΛ

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ανετοιμότητα των ομάδων να παίζει το ρόλο της. Βέβαια η ΑΕΛ κατάφερε να απειλήσει στο 73′ όταν ο Ντέλετιτς μπήκε στην αντίπαλη γωνία από πλάγια δεξιά, αλλά ο Κουτζαβασίλης έδιξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, δίχως όμως να δημιουργούν τη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Έτσι από κάποια στημένα προσπάθησαν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία, αλλά εκεί οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να απομακρύνουν μακριά.

Στο 90′ ο Ναζλίδης πήρε τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Το σκορ δεν άλλαξε ποτέ και η ΑΕΛ ξεκίνησε με ήττα στο πρώτο της φιλικό, δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. Με τους φιλάθλους στο τέλος να δίνουν ένα ζεστό χειροκρότημα παρά το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης, Βαρέλα, Μαρουκάκης.

Αγωνίστηκαν και οι:  στο 30′ Καβουσάκης, Αβραάμ, Μασούρας, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Φάρκας, Χοτζάλι, Καπνόπουλος, Μάκαριτς, Γιαννιτσάνης, στο 60′ Καπός, Ντεγκρά, Ντέλετιτς, Μανακούσιος, Κοντόρ, Ναζλίδης, Ναβάρο.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Μόισε Αντιλέχου, Γεωργίου, Τουράμ, Ζορμπάς, Κόντος, Ιωάννου, Γκόμεζ, Ζαραδούκας, Νίκιτς.

Αγωνίστηκαν και οι: Κουτζαβασίλης, Σιόντης, Βενέτης, Γεωργακόπουλος, Επστάιν, Ντουαλά, Ντιόγκο, Γρομητσάρης, Αρναρέλης, Χιτζίδης, Σπίνουλας

Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος, Βοηθοί: Γκάγκας, Νατσιούλας 4ος: Τσιτσανούδης.

Πηγή: larissasportnews.gr (Χρίστος Τζίκας)