Την νίκη σε φιλικό παιχνίδι στιο Κλ. Βικελίδης κατάφερε να πάρει ο Άρης απέναντι στην ΑΕΛ. Η ομάδα του Ένινγκ επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Μαντσίνι στο 82ο λεπτό. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά οι κίτρινοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο τέλος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από την αρχή του παιχνιδιού ο Άρης ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις πότε από τα άκρα, πότε από τον άξονα, ενώ ένα χαρακτηριστικό του, το οποίο ανέδειξε και στο φιλικό με την Σάλκε, είναι η υψηλή πίεση.

Η ΑΕΛ, από την άλλη, τις περισσότερες φορές απορροφούσε την πίεση του Άρη και προσπαθούσε να σπάσει την υψηλή πίεση της ομάδας του Ένινγκ με γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ώστε να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Στο 23' ο Άρης έχασε ευκαιρία όταν ο Γκανέα βρήκε τον Φετφατζίδη στην καρδιά της περιοχής, όμως εκείνος σούταρε πάνω στα πόδια των παικτών της ΑΕΛ. Στο 28' οι κίτρινοι απείλησαν ξανά με τον Σάσα ο οποίος αστόχησε μέσα σπό την περιοχή. 

Στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης οι βυσσινί απείλησαν με ένα σουτ του Τόρζε, έπειτα από πάσα του Ντουρμισάι, αφού ταλαιπώρησε την άμυνα του Άρη. Λίγο πριν το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον Ντάτκοβιτς, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φετφατζίδη σημάδεψε με το κεφάλι τον Νάγκι.

Στο β' ημίχρονο το παιχνίδι άλλαξε εικόνα, εφόσον ο Άρης προχώρησε στην αλλαγή όλης της 11άδας, πλην του Κουέστα. Οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποίησαν αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές στην σύνθεση τους. Η ΑΕΛ ανέβασε επίσης τις γραμμές της και προσπάθησε να πιέσει.

Στο 49' ο Μάνος έφυγε στην αντεπίθεση για τον Άρη, κόπηκε από τον Μιχαήλ, στο 60' οι βυσσινί έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν Ντουρμισάι βρήκε τον Τρούγιτς, ο οποίος πέρασε τον Κουέστα πλάσαρε παράλληλα με την εστία. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρμαρίδης σηκώθηκε στον αέρα για να διώξει ένα σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς,  ο οποίος επεδίωξε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Άρη.

Μετά το 63ο λεπτό ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε επίσης σε αλλαγή όλης της 11άδας του. Το παιχνίδι, ωστόσο, συνέχισε να είναι αρκετά δυνατό με τους βυσσινί να είναι πιο επικίνδυνοι. Στο 73' η ΑΕΛ επιχείρησε να σκοράρει, όταν ο Μαϊδανός έψαξε μέσα στην περιοχή τον Σπαρβ,  ο οποίος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στην πρώτη του τελική στο β' ημίχρονο. Ο Μαρτίνες είδε τον Μαντσίνι έξω από την περιοχή, εκείνος σούταρε και έκανε το 1-0 για τους κίτρινους. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ευκαιρίες. Ο Πινάκας δεν μπόρεσε να πλασάρει στο 85' για το 1-1, αλλά ούτε και ο Μαντσίνι το 2-0 σε τετ α τετ στο 88'.

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Σάκιτς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Λόπεθ, Φετφατζίδης, Γκάμα

Στο β' ημίχρονο: Μαρμαρίδης, Σενγκέργκης, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Αντέμ (81' Τσαγγαλίδης), Μπακούτσης, Χατζηπιρπιρίδης, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Μάνος

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος, Στελιάνος, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Σεσέροβιτς, Αλί Μοχάμεντ, Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Ντουρμισάι, Τρούγιτς

Μετά το 62' έπαιξαν οι: Μπάγιτς, Μαινδάνος, Μούζεκ, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος, Χαλάτσης, Σπαρβ, Πίνακας, Παπάζογλου, Πλατέλλας, Βινίσιους

sport24.gr