Με... φρέσκο αίμα στους «16»! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε μια αλλαγμένη ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας την Τετάρτη (31/10) στη Φιλιππούπολη και επί τω πλείστον οι... μικροί τον δικαίωσαν.
Η Ένωση δεν εντυπωσίασε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε και μάλιστα με επιβλητικό σκορ 4-0 που της επιτρέπει με 2 στα 2 στον 2ο όμιλο να πανηγυρίσει από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο Άλεφ έκανε... σεφτέ με τη φανέλα της ομάδας, ο Αγιώτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και οι μικροί και... δραστήριοι Μπότος και Σαρδέλης πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τα κιτρινόμαυρα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Στον αντίποδα, ο Απόλλων Λάρισας δεν μπόρεσε ουσιαστικά πέρα από τα πρώτα λεπτά να προβληματίσει την Ένωση και με μηδέν βαθμούς αποχαιρέτησε ήδη τη διοργάνωση.
«Καθάρισε» στο φινάλε
Πολλές οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα για την ΑΕΚ και η έλλειψη ομοιογένειας ήταν εμφανής. Οι παίκτες του Ουζουνίδη δυσκολεύονταν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Κουτογλίδη, με τον Απόλλωνα να αμύνεται σωστά στο ξεκίνημα. Σταδιακά η πίεση αυξήθηκε, χωρίς, όμως, τις κλασικές ευκαιρίες.
Ο Μπότος έδειχνε ορεξάτος και αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε, ενώ προσπάθειες πήρε και ο Γιακουμάκης, με τον Γιαννιώτα, πάντως, να χάνει τη μεγαλύτερη σε τετ-α-τετ.
Παρόλα αυτά, τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για να φύγει από τους φιλοξενούμενους το όποιο άγχος. Ο Μπότος κινήθηκε ωραία χωρίς την μπάλα στο 41' για να αφήσει τον Σβάρνα να βρει τον Άλεφ για το πρώτο του γκολ με την Ένωση, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Αγιώτης σημάδεψε τη λάθος εστία για να μετατρέψει με 2-0 σε τυπική ουσιαστικά διαδικασία την επανάληψη.
Μικροί και... θαυματουργοί
Απαλλαγμένοι από το όποιο άγχος και με τον Τροΐζι στο αντίπαλο στρατόπεδο να αναγκάζεται να αλλάξει τερματοφύλακα λόγω τραυματισμού του Κουτογλίδη, οι παίκτες του Ουζουνίδη μπήκαν ακόμα πιο ορεξάτοι στο δεύτερο ημίχρονο.
Χάρη και στα... νιάτα τους, οι μικροί δεν έριξαν ρυθμούς και πίεζαν συνεχώς και για άλλο γκολ. Είχαν πολλές ευκαιρίες να απειλήσουν από στημένες φάσεις – ενδεικτικό είναι ότι κέρδισαν... 18 κόρνερ έναντι μόλις ενός – και στο δεύτερο ημίχρονο δεν επέτρεψαν στους Λαρισαίους να κάνουν ούτε μια τελική, αφήνοντάς τους στη μία και μάλιστα όχι στην εστία.
Ο Μαντζάρης που πέρασε στο ματς πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, αλλά τελικά ηττήθηκε από τον... πεισματάρη Μπότο στο 76΄για το 3-0 και ενώ ο Ουζουνίδης είχε περάσει στο ματς και τους Μπάμπη και Αλμπάνη, με τον τελευταίο να παίρνει προσπάθειες και να κινείται έξυπνα στο γήπεδο επιστρέφοντας έπειτα από μήνες στην αγωνιστική δράση.
Η τελευταία του αλλαγή ήταν ο Σαρδέλης, ο οποίος προσέθεσε ακόμα μεγαλύτερη φρεσκάδα, έδειξε διάθεση να βοηθήσει και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη σύντομη, αλλά απόλυτα θετική του παρουσία, σκοράροντας για το τελικό 4-0 στο 90'.
Διαιτητής ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης), με βοηθούς τους Χρήστο Τζιότζιο (Θράκης) και Αθανάσιο Κόλλια (Ηπείρου), ενώ 4ος ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης (Ξάνθη).
Κίτρινες: 58' Κουρτεσιώτης, 70' Μπιμάι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης (λ.τ. Μαντζάρης), Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές (70' Λούκας Ράμος), Αγιώτης (79' Ταουσάνης), Χατζής, Μπιμάι, Κοντοθανάσης, Καμπέρης, Λίταινας, Γαρυφαλλόπουλος.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Άλεφ (59' Μπάμπης), Μοράν, Γιαννιώτας (77' Σαρδέλης), Γιούσης (65' Αλμπάνης), Μπότος, Γιακουμάκης.
Η βαθμολογία του 2ου ομίλου (έπειτα από 2 αγωνιστικές):
1. ΑΕΚ 6
2. Βόλος 4
3. Λαμία 1
4. Απόλλων Λάρισας 0

a-sports.gr