Με το "αριστερό" μπήκε η ΑΕΛ στη Super League καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή. Το αποτέλεσμα αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους φιλάθλους που πήγαν στο AEL FC ARENA, καθώς η ΑΕΛ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, με αιχμή τον εξαιρετικό Αβραάμ που σκόραρε δύο φορές, ωστόσο, στερήθηκε τη νίκη εξ αιτίας μίας ανόητης ενέργειας του Ματίας Ντεγκρά.

Μετά το 2-2 οι "βυσσινί" πίεσαν ασφυκτικά, αλλά οι παίκτες του Ηρακλή ήταν καλά κλεισμένοι στην περιοχή και πήραν τον πολύτιμο βαθμό.

Ο αγώνας

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ηρακλής πήρε το προβάδισμα στο 11' με υπέροχη λόμπα του Λάζαρου Λάμπρου. Όμως, η ΑΕΛ απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1 στο 15ο λεπτό με τον Ανδρέα Αβραάμ. Από εκείνη τη στιγμή, οι "βυσσινί" είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν για την ανατροπή, αλλά είχαν σοβαρά προβλήματα στην τελική προσπάθεια.

Ο τρόπος που έπαιζε η ΑΕΛ δεν ικανοποίησε τον Άγγελο Αναστασιάδη. O προπονητής των "βυσσινί" είχε πολλά παράπονα απ' την αμυντική προσήλωση του Μανώλη Μονιάκη στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να βάλει στη θέση του τον Οβούσου Κόντορ μόλις στο 29ο λεπτό!

Δέκα λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ έκανε και δεύτερη αλλαγή, αναγκαστική αυτή τη φορά. Στη θέση του τραυματία Ναβάρο πέρασε ο Ρέντζας.

Στον χώρο του κέντρου σημειώθηκαν πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα η παραγωγή φάσεων να μειωθεί. Δεν έλειψαν μάλιστα και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να βγάλει πολλές κίτρινες κάρτες και στις δύο ομάδες.

Γκολ και... ντρίμπλες

H AEΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47' ο Ντέλετιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ναζλίδης έβαλε το πόδι του, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χουάντερσον.

Στο 51' ο Λεοζίνιο "πάτησε" στον Κούρο, αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Η πίεση της ΑΕΛ απέφερε καρπούς στο 55' όταν έκανε το 2-1 με τον Αβραάμ και πάλι!

Ο Ναζλίδης έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Ντέλετιτς, ο οποίος έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Χουάντερσον με τρομερή επέμβαση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Όμως, στη συνέχεια της φάσης ο Αβραάμ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-1, κάνοντας την ανατροπή για τους "βυσσινί"!

To προβάδισμα των γηπεδούχων διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά, εξ αιτίας ενός χαζού λάθους του Ντεγκρά.

Ο πορτιέρο θέλησε να ντριμπλάρει δύο(!) φορές τον Περόνε, με αποτέλεσμα να δώσει πάσα στον Λεοζίνιο, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2!

Έτσι ο Ηρακλής ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς η ΑΕΛ είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα.

Φουλ επίθεση και ασφυκτική πίεση

Από το σημείο αυτό η ΑΕΛ άλλαξε σε πλήρως επιθετική στάση, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να περνά στο γήπεδο και τον Μαρουκάκη αντί του Λαμπρόπουλου.

Οι "βυσσινί" άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Ηρακλή και να δημιουργούν φάσεις για γκολ. Στο 74ο λεπτό Αβραάμ έστρωσε στον Ναζλίδη, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Ντέλετιτς, το σουτ του οποίου βρήκε στον Ιντζόγλου. Στη συνέχεια της φάσης ο Μαρουκάκης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ύστερα από όμορφη πάσα του Αβραάμ, αλλά η κεφαλιά του Ντέλετιτς πέρασε πάνω απ' την εστία του Χουάντερσον.

Νέα φάση στο 81' με πρωταγωνιστή και πάλι τον εξαιρετικό Αβραάμ. Ο Κύπριος εκτέλεσε φάουλ, ο Μαρουκάκης πήρε  κεφαλιά, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Από εκείνο το σημείο τα νεύρα ήταν... τεντωμένα, με το γήπεδο να διαμαρτύρεται σύσσωμο για καθυστερήσεις του Λεοζίνιο που τραυματίστηκε.

Η ΑΕΛ έχασε ευκαιρία μέχρι και στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 96', αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (30’ Κοντόρ), Ναβάρο (39’ Ρέντζας), Λαμπρόπουλος (71’ Μαρουκάκης), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αβραάμ, Ντέλετιτς, Ναζλίδης 

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κούρος, Κυριακίδης (53’ Καραγκούνης), Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (57’ Σαραμαντάς), Λάμπρου (64’ Κυνηγόπουλος), Πασάς, Λεοζίνιο, Περόνε 

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών) και βοηθοί οι 

Α’ βοηθός: Μεσσήνης (Αχαΐας), 

Β’ βοηθός: Λάμπρου (Ανατ. Αττικής) 

4ος: Τίκας (Καρδίτσας)