Παρά την απαγόρευση της Super League, η ΑΕΛ έκανε πράξη την κίνηση που ήθελε με τους παίκτες της να φορούν φανέλες με το μήνυμα «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται πως η Super League απαγόρευσε στην ΑΕΛ να αναγράφεται το μήνυμα με την αιτιολογία πως η φράση εμπεριέχει πολιτικό μήνυμα και πως το αίτημα ήταν εκπρόθεσμο κι έπρεπε να είχε υποβληθεί πέντε ημέρες προ της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια, το μήνυμα τυπώθηκε παρά την απαγόρευση, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν την κίνηση.

Ωστόσο, η ομάδα κινδυνεύει τώρα με πρόστιμο από τη διοργανώτρια αρχή.  Να σημειωθεί ότι η πειθαρχική τιμωρία με βάση τους κανονισμούς της Super League προβλέπεται με πρόστιμο που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 2.000 ευρώ, ενώ μετά εξαρτάται από το εάν ο διαιτητής ή ο παρατηρητής σημειώσει, όπως και τον τρόπο που ενδεχομένως το σημειώσει, το γεγονός στο φύλλο αγώνα η περαιτέρω κύρωση. Έπειτα εξαρτάται από τον αθλητικό δικαστή εάν καλέσει τη θεσσαλική ΠΑΕ σε απολογία, όπως και την αιτιολογία της κλήσης.

Την πρωτοβουλία της ΑΕΛ χαιρέτισε με δήλωσή του ο Απόστολος Καλογιάννης: «Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία με έντονα κοινωνικό περιεχόμενο. Έχω πει πολλές φορές ότι η κοινωνία της Λάρισας παρέδωσε και παραδίδει μαθήματα  ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, στο προσφυγικό ζήτημα.   Η συγκινητική  ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας μέσα από τις συλλογικές εκφράσεις της, ήταν και είναι απολύτως ενωτική και ανθρωπιστική.

Ως δήμαρχος Λαρισαίων θεωρώ πως αποτελεί τιμή για την πόλη, η πρωτοβουλία της  ΠΑΕ ΑΕΛ. Η ομάδα που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και  ενώνει όλη την Λάρισα,  στέλνει το ίδιο ισχυρό μήνυμα για ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, και αλληλεγγύη προς κατατρεγμένους ανθρώπους και κυρίως τα προσφυγόπουλα. Η απόφαση της ΑΕΛ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να την στηρίξουμε».