Χαμογέλασε ξανά… Μετά από τρία σερί ματς δίχως νίκη, ο Απόλλων Λάρισας επέστρεψε ξανά στις επιτυχίες την Τετάρτη (27/3) επικρατώντας εντός έδρας με 3-1 του Απόλλωνα Πόντου, για την 24η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και, μάλιστα, με ανατροπή.
Έτσι, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν τους 43 βαθμούς και πλέον βρίσκονται μόνοι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η οποία οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 13ο της Σούπερ Λίγκας.
Από την πλευρά τους, οι Πόντιοι, που έδειξαν τα δόντια τους μόνο στο πρώτο ημίχρονο και… εξαφανίστηκαν στο δεύτερο, παρέμειναν στους 40 και μοιράζονται την τρίτη θέση μαζί με Πλατανιά και Παναχαϊκή.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μπραμπίγια ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τρία τους γκολ (το άλλο ο Λίταινας) ενώ από πλευράς φιλοξενουμενων σκόραρε ο Δημητριάδης, ανοίγοντας το σκορ.
Ο Απόλλων Πόντου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 3’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Δημητριάδης από θέση τετ α τετ αστόχησε. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα o 22χρονος άσος δεν λάθεψε και με πλασέ νίκησε τον Μαντζάρη για το 0-1. Οι Πόντιοι συνέχισαν να υπερέχουν έναντι των αντιπάλων τους, που εμφάνιζαν σοβαρά αμυντικά κενά, και μετά το γκολ είχαν ακόμα δύο μεγάλες στιγμές με Κυβελίδη (22’) και Θεολόγου (25’). Μετά το μισάωρο, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στην πρώτη τους και μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, στο 45’, ισοφάρισαν με δυνατό σουτ του Λίταινα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλοί παρουσιάστηκαν «μεταφορτωμένοι»… Από το ξεκίνημά του πήραν τα ηνία, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να πατήσουν την περιοχή τους, Έτσι, στο 61’ ο Μπραμπίγια εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λουκάο και με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1, δίνοντάς τους το προβάδισμα. Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη εξακολουθούσαν να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μαντζάρη και στο 85’ δέχθηκαν και τρίτο γκολ. Ο Μπραμπίγια με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 3-1 το οποίο έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Διαιτητής ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), με βοηθούς τους Παπαδάκη (Ημαθίας) και Δεμερτζή (Πέλλας). Τέταρτος ήταν ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).
Κίτρινες: 31’ Μαρκολίνο, 33’ Λουκάο, 37’ Λούκας Ράμος, 81’ Καρατάσιος, 88’ Σουλιώτης - 34’ Σουντουρά, 43’ Σαμαράς, 58’ Καλογέρης, 90+3’ Τσουμάνης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος (56’ Τασιούλης), Λίταινας, Μπραμπίγια, Μαρκολίνο (79’ Γκουντρουμπής), Λουκάο (89’ Μπιμάι).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Θεολόγου, Τσουμάνης, Καλογέρης, Πουρτουλίδης, Δημητριάδης, Σουντουρά, Ολαϊτάν (20’ λ.τρ. Λουφάκης), Κυβελίδης.

a-sports.gr