Σε μια εκδήλωση που κράτησε περίπου μία ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Τσαγκάλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου αλλά και ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων Γιάννης Αλεξούλης με δηλώσεις τους καταδίκασαν την ενέργεια του οπαδού της ΑΕΛ να ρίξει φωτοβολίδα στον αγώνα με τη Λαμία και ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν του θέματος.

Άπαντες εξέφρασαν την απέχθεια τους στον οπαδό που πέταξε τη φωτοβολίδα, θυμήθηκαν το πρώτο αδικοχαμένο των ελληνικών γηπέδων Χαράλαμπο Μπλιώνα και υποσχέθηκαν πως θα δοθεί τέλος σε τέτοιες ενέργειες. Το ίδιο μήνυμα έστειλε με επιστολή του ο δήμαρχος, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί στην συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν μια εγκληματική ενέργεια από έναν οπαδό μας αυτή που έγινε στη Λαμία. Είμαστε η μοναδική ομάδα που μπορεί να κάνει τέτοιες συγκεντρώσεις γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει θρηνήσει οπαδό από τέτοια ενέργεια», ανέφερε στην εισήγησή του ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:

«Είναι ντροπή στην πόλη του Μπλιώνα, την ομάδα του Μπλιώνα, να υπάρχουν οπαδοί που μπορούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Είναι αιτία πολέμου μια τέτοια ενέργεια για να τελειώσουμε με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Ήρθα να κάνω άλλα πράγματα στη Λάρισα, φιλανθρωπικές δράσεις όπως η αντίδραση μας για τα προσφυγόπουλα (την ο οποία και εισπράξαμε παγκοσμίως που μέχρι και περιοδικό από τη Γερμανία μας ζήτησε Συνέντευξη γι΄αυτό). Κυρίως είμαι ευτυχής που είμαι ο εγγυητής αυτής της ωραίας προσπάθειας και ακόμη πιο χαρούμενος που είδα την αντίδραση των παλαιμάχων μας (που έχουν κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα αρα δεν είναι τυχαίοι παλαίμαχοι υπάρχουν πολλοί)», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τσαγκάλης: «Στη φυλακή ο δράστης»

Τη συμπαράσταση στην ΠΑΕ εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ. Ο Αντώνης Τσαγκάλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι άφρονες όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Αυτό είχε βγει για τον οπαδό του ΠΑΟΚ στο περιστατικό του Μπλιώνα και επειδή είχα την ατυχία να βρίσκομαι στον συγκεκριμένο αγώνα, όλος ο κόσμος είχε παγώσει. Όταν είδα τη σκηνή ήμουν σοκαρισμένος. Για να επιβιώσει η ομάδα μας και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξεφύγει από όλο αυτό. Όπως κάποιος που θα πετάξει μια φωτοβολίδα σε δημόσιο χώρο θα πιαστεί έτσι και θα κλειστεί στη φυλακή έτσι πρέπει να γίνεται και εντός αγωνιστικούς χώρους. Όσο αναφορά το κομμάτι του Ερασιτέχνη, δηλώνουμε την συμπαράσταση στη ΠΑΕ στην προσπάθεια εξάλειψης τέτοιων φαινομένων», σημείωσε.

Αλεξούλης: «Να ανεβάσουμε όλοι μαζί την ΑΕΛ»

Τις εμπειρίες του για ανάλογα περιστατικά βίας μοιράστηκε ο εκπρόσωπος των παλαίμαχων Γιώργος Αλεξούλης. «Δύο προσωπικές εμπειρίες θα αναφέρω. Άραγε ξέρετε τι σημαίνει να είσαι εσύ το θύμα; Από την μέσα πλευρά. Όταν έφυγε ήμουν στην θύρα 3 του Αλκαζάρ. Ήταν φρικιαστική εικόνα. Σε δύο ματς, το ένα με Πανιώνιο εκτός και το άλλο στο ΟΦΗ όπου ακόμα κουβαλάω τραύματα από χτυπήματα. Έχετε σκεφτεί ποτέ πως είναι να είσαι θύμα από αυτά τα άνανδρα παλικαράκια; Ο βιασμός του αθλήματος από χαμηλής ηθικής ανθρώπους είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Το όνειρο κράτησε λίγο με τον Πηλαδάκη. Πλέον είναι μια ευκαιρία να βάλουμε τις σωστές βάσεις. Γίναμε γνωστοί για το καθαρό ποδόσφαιρο που παίξαμε. Είναι ευκαιρία να ξαναχτιστεί κάτι καλό. Ο μόνος λόγος που φτάσαμε τόσο ψηλά ήταν γίατι ήμασταν όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Γρηγορίου: «Η ΕΠΣΛ μπορεί να βοηθήσει»

«Προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις αυτό που έγινε στη Λαμία. Λίγοι είναι αυτοί, οι θεωρητικά κακοί οπαδοί που ξεφεύγουν. Πρέπει να τους απομονώσουμε. Οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το συμφέρον της ομάδας και το δικό τους είναι να ηρεμήσουν. Να μην κουράζουν την ομάδα με τέτοιες συμπεριφορές και να μην την δυσφημούν στο πανελλήνιο. Πιθανόν να δημιουργήσει κάτι θετικό αυτή η ενέργεια μέσα από την αρνητικότητα του. Όλοι πρέπει να στηρίζουμε τη διοίκηση για να πάει μπροστά. Είναι καταδικασμένοι η ΕΠΣΛ, οι οπαδοί, οι παλαίμαχοι και οι δημοσιογράφοι να στηρίζουν τις διοικήσεις της ΠΑΕ. Διοίκηση σημαίνει ομάδα. Δίπλα της να συμπορευτούμε για το καλό της ομάδας. Δεν μπορεί να μας χωρίζει κάτι. Είναι βέβαιο πως σαν Ένωση Λάρισας, αν πιστεύεται πως ως πρόεδρος μπορούμε να βοηθήσουμε στο να παρευρεθώ σε τέτοιες εκδηλώσεις και να υποστηρίξω τις θέσεις της ΑΕΛ ώστε ο πέλεκυς να μην είναι βαρύς θα το κάνω. Ελπίζω να δούμε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ».