Η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (Ε.Α.Κ.Λ.), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μετά από συστηματική καταγραφή προβλημάτων, αρμονική συνεργασία με το υφυπουργείο Αθλητισμού και με την αμέριστη συμπαράσταση και αποφασιστικότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να δρομολογηθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.

Τα έργα αυτά αποτυπώνονται στην απάντηση του κ. Αυγενάκη σε ερώτηση που του υποβλήθηκε στη Βουλή.

‘’ Σημαντική χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 775.781, έχει εξασφαλιστεί, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας.

Χρηματοδότηση που αφορά στην επισκευή και αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και ζεστού νερού, αλλά και στην αντιπλημμυρική προστασία του κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης (με πιθανότητα ως φορέας υλοποίησης να αναλάβει η Περιφέρεια), καθώς και στη μελέτη στατικής επάρκειας και στατικής ενίσχυσης του κλειστού γυμναστηρίου, του κλειστού κολυμβητηρίου και των κερκίδων του σταδίου ΕΑΚ Λάρισας.

Για τις συγκεκριμένες, μάλιστα, εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης ώστε στους επόμενους δύο μήνες να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Επιπλέον, η ΓΓΑ συντάσσει μελέτες για την ενεργητική πυροπροστασία του κλειστού γυμναστηρίου Αλκαζάρ και για την  ανακατασκευή του φυσικού χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ενώ στις 22 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η επισκευή του ελαστικού τάπητα στο Αλκαζάρ, ύψους 71.885 και παραδόθηκε προς χρήση.’’

Στην ίδια απάντηση του κ. Αυγενάκη επισημαίνεται, επίσης, ότι στο ΕΑΚ Λάρισας υπηρετούν 15 μόνιμοι υπάλληλοι και έχει κατατεθεί αιτιολογική έκθεση για την κάλυψη ακόμα τεσσάρων θέσεων εργατών μέσω του κύκλου κινητικότητας στον τετραετή Στρατηγικό Προγραμματισμό Προσλήψεων, αλλά και για την οκτάμηνη πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών.

Τέλος, στο ύψος της προαναφερόμενης εξασφαλισμένης χρηματοδότησης ανέρχεται και η τακτική επιχορήγηση του ΕΑΚ Λάρισας, η οποία ανήλθε για το 2019 στις 760.000.»