Το ποδόσφαιρο της Ισλανδίας τα τελευταία χρόνια μας «συστήνεται» σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως μέσω της εθνικής της ομάδας, τόσο σε επίπεδο EURO όσο και Μουντιάλ.
Πλέον φαίνεται πως «ανοίγει» μία καινούργια αγορά και σε αυτό το πλαίσιο  έγκεινται ο ερχομός του Ογκμουντον Κρίστανσον στη Λάρισα για λογαριασμό της ΑΕΛ. Ο 29χρονος γκολκίπερ αναμένεται άμεσα να γίνει κάτοικο; κάμπου και υπό αυτές τις συνθήκες οι  «βυσσινί» θα έχουν, μεταξύ άλλων, ακόμη έναν δικηγόρο στην ομάδα τους. Ξέχωρα από τον Αλέξη Κούγια και το επιτελείο του, αφού τόσο ο διεθνής πορτιέρο όσο και η σύζηγός του έχει πτυχίο στα νομικά και εκείνος θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο όταν κρεμάσει τα παπούτσια του.
Γεννημένος στο Ρέικιαβικ τον Ιούνιο του 1989, από μόλις 4 ετών άρχισε να ασχολείται με την μπάλα. «Στην Ισλανδία δεν ζεις από το ποδόσφαιρο», είπε πριν από καιρό και για αυτό άλλωστε ακολούθησε και τον κλάδο της νομικής.
Στη Φραμ έκανε τα πρώτα του βήματα και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε από μικρός να... πέσει στα βαθιά. Πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των «μεγάλων», κράτησε το μηδέν (3-0 την Χάουκαρ), πήρε ψυχολογία και σταδιακά άρχισε να γίνεται «πρώτος» στην ιεραρχία.
Εκεί έμεινε μέχρι το 2014, ενώ μία σεζόν πριν πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Εκτοτε αποφάσισε να ξενιτευτεί, ενώ λίγο πριν υπερασπίστηκε για πρώτη φορά την εστία του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Ηδη είναι 15 φορές διεθνής.
Αρχικά στη Δανία για την Ράντερς της Δανίας, ακολούθησε η Χάμαρμπι της Σουηδίας και μέχρι πρότινος η Εξελσιόρ της Ολλανδίας. Ενδιάμεσα πήρε γεύση από EURO αφού ήταν στην αποστολή της Εθνικής του στα γήπεδα της Γαλλίας και ο  Κρίστανσον άρχισε να «χτίζει» το όνομά του.
Με ύψος 1.92, είδωλο τον Σμάιχελ και πρότυπο Νόιερ από τους εν ενεργεία τερματοφύλακες, έφτασε στα μέρη μας  για χάρη των «βυσσινί». Μάλιστα έχει και τη... φήμη του εκτελεστή πέναλτι, καθώς με αυτόν τον τρόπο έχει σκοράρει ορισμένες φορές στην καριέρα του.
Αυτά με τα εντός των αγωνιστικών χώρων, καθώς εκτός είναι βέβαιο πως ένα από τα πράγματα που θα αναζητήσει στην πόλη, είναι που υπάρχει γήπεδο γκολφ. Λάτρης του σπορ, ο μύθος «λέει» πως όταν βρίσκεται σε αποστολές της Εθνικής με τον παλιό φορ του Ολυμπιακού Αλφρεντ Φιμπόγκανσον, ξεχνιούνται παίζοντας με τις ώρες.  Ή κλείνεται στο δωμάτιό του και «κοντράρεται» μπροστά από μία κονσόλα στο NHL 17. Είπαμε Ισλανδός γαρ και χειμερινά σπορ (πρόκειται για ice hockey) ρέουν στο αίμα τους. Τώρα αν το συνδυάζει με πίτσα ή σοκολάτα που του αρέσουν πολύ, αυτό... ελέγχεται.
Ηρεμος τύπος, για να χαλαρώσει βάζει στον υπολογιστή μουσική hip hop ή ίσως δει ξανά την ταινία « Zoolander», καθώς πρόκειται για μεγάλο της fun.
Σαν αγαθός γίγαντας λοιπόν, άλλωστε ο ίδιος σε ανύποπτη στιγμή, χαρακτήρισε τον εαυτό του σε μία παλαιότερη συνέντευξη που έδωσε ως  «ήρεμο» και «σταθερό χαρακτήρα».
Α και κάτι τελευταίο, όταν παίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί του. Φίλος και μάλιστα ένθερμος των «κόκκινων διαβόλων», από εκεί άλλωστε προέρχεται και ο θαυμασμός στο πρόσωπο του Σμάιχελ.

gazzeta.gr