Eχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη ο Απόλλων Λάρισας στη Φιλιππούπολη καθώς ισοφαρίστηκε στο τέλος της αναμέτρησης από την Παναχαϊκή, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 2.

Το ματς έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ειδικά στο φινάλε, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 9 παίκτες και τα δύο γκολ να επιτυγχάνονται από την άσπρη βούλα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν υποτονικά, με την Παναχαϊκή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως, τη μεγάλη ευκαιρία.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Σιφναίου στο 11ο λεπτό με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ ο Σούλης αναγκάστηκε σε σωτήρια επέμβαση στο 13ο λεπτό σε κεφαλιά του Γκουστάβο μέσα από την περιοχή.

Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Πατάπης υπέπεσε σε πέναλτι και ο Σιφναίος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε, κάνοντας στο 22ο λεπτό το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα, η Παναχαϊκή θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όταν ο Κουρτεσιώτης πήγε να διώξει και ο Κυνηγόπουλος έβαλε την κόντρα, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε τελικά στα δίχτυα.

Οι Αχαιοί έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 34ο λεπτό, όταν ο Κολ εκτέλεσε φάουλ, ο Μωραΐτης βρέθηκε μόνος με τον Γκέκα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει, ενώ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ και το σουτ του Κυνηγόπουλου στο 39'.

Ο Γκουστάβο απείλησε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στο 49', ενώ είχε προηγηθεί και καλό σουτ του Ναζίμ, αλλά ο Σούλης φώναξε «παρών», με την Παναχαϊκή να προσπαθεί σταδιακά να βγει μπροστά.

Τελικά... λυτρώθηκε στο 82ο λεπτό όταν ο Σιατραβάνης κέρδισε πέναλτι από τον Κωστούλα που αποβλήθηκε και το μετέτρεψε σε γκολ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Χατζής αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να μένουν με εννέα παίκτες, με την Παναχαϊκή να τα δίνει όλα για το γκολ της νίκης στο φινάλε.

Παρόλα αυτά, τόσο το γκολ του Λινάρδου στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μωραΐτης έχασε τεράστια ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνος του με τον Γκέκα, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Θεοχάρης του Συνδέσμου Θεσσαλίας, με βοηθούς τους Παναγιώτη Σακκά (Θεσσαλίας) και Κωνσταντίνο Οικονόμου (Δυτικής Αττικής), ενώ 4ος ήταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου (Άρτας).

Κίτρινες: 51' Σουλιώτης, 62', 87' Χατζής - 15' Τσελεπίδης, 42' Κυνηγόπουλος, 68' Ιντζόγλου

Κόκκινες: 82' Κωστούλας, 87' Χατζής (2η κίτρινη)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Καρατάσιος (47' Κωστούλας), Χατζής, Γκουστάβο Σάντος(68' Πρέμπος) , Μπαστακός (78' Νύκταρης), Ντάινας, Ναζίμ, Σουλιώτης, Κουρτεσιώτης, Σιφναίος, Καρρίκι.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Σούλης, Πολίμος (75' Μουστακόπουλος), Πατάπης, Ιντζόγλου, Κολ, Σιατραβάνης, Παπατόλιος, Λινάρδος, Κυνηγόπουλος (80' Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

a-sports.gr