Εμφάνιση που έφερε ξανά χαμόγελα στους φιλάθλους της ομάδας πραγματοποίησε η ΑΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή, παίρνοντας μία πολύ σπουδαία νίκη!

Η ΑΕΛ έπαιξε καλή άμυνα και κρατούσε το παιχνίδι στο 0-0, αλλά κατάφερε να σκοράρει στο 93' παίρνοντας την πρώτη της φετινή νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Σκόρερ ο νεαρός Γκόλιας στο ντεμπούτο του σε φάση διαρκείας: Ο Κόντορ εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, οι κόντρες ωφέλησαν τον Γκόλια, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιλιβόγεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα!

Οι "βυσσινί" παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι σε σύγκριση με το παιχνίδι της Κέρκυρας και παίζοντας καλή άμυνα, απειλώντας με αντεπιθέσεις, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους "ερυθρόλευκους". Το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ενώ κυριάρχησαν τα λάθη στον χώρο του κέντρου και από τις δύο ομάδες.

Εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αβραάμ, ενώ πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε ο Ντοντό που έκανε ντεμπούτο με τη βυσσινί φανέλα, και ο Κόντορ.

Σε ένα κατάμεστο AEL FC ARENA η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, με τους οργανωμένους να βρίσκονται στο "πέταλο" και να τραγουδούν συνθήματα δίνοντας τον ρυθμό σε όλη την εξέδρα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στον αγώνα, όταν στο 7' ο Ελιουνούσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ, ύστερα από πάσα του Καμπιάσο, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Η ΑΕΛ απάντησε ένα λεπτό αργότερα με μακρινό, δυνατό σουτ από τον Ρέντζα, έδιωξε με το ένα χέρι ο Καπίνο και στην εξέλιξη της φάσης ο Αβραάμ υποδείχθηκε οφσάιντ ορθώς.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν εύκολα, ενώ στον χώρο του κέντρου τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. 

Στο 38' η ΑΕΛ ξεδιπλώθηκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση. Ο Ντοντό κουβάλησε τη μπάλα από δεξιά, έδωσε στον Αβραάμ, αυτός στον Φατιόν, με τελικό αποδέκτη τον Ναζλίδη που δεν κατέστη εφικτό να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αφού ο Ελιουνούσι έκοψε και απομάκρυνε.

To πρώτο ημίχρονο έληξε με περισσότερες τελικές για την ΑΕΛ (6 έναντι 4) και την ομάδα να δείχνει να "πατά" καλά στο κατάμεστο ARENA, σε αντίθεση με το πώς παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα.

Χωρίς φάσεις το β' ημίχρονο

Αμφότερες οι ομάδες βγήκαν από τα αποδυτήρια με όρεξη που έλειπε από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, δέκα λεπτά μετά ο ρυθμός και πάλι έπεσε, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να παράγει ευκαιρίες αν και είχε την κατοχή και την ΑΕΛ να μην δημιουργεί πια αντεπιθέσεις.

Ο εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι Αβραάμ ξέφυγε από τον Ντα Κόστα με φοβερή "ποδιά" και προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Φιγκέιρας τον ανέτρεψε και πήρε κίτρινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 51' κεφαλιά του Ιντέγε ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ελιουνούσι, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

O Πάουλο Μπέντο προσπάθησε να αλλάξει την απόδοση της ομάδας του βάζοντας πιο επιθετικούς παίκτες. Στο 62' πέρασε ο Φορτούνης αντί του Τσιμίκα και ο Πατσιένσια αντί του Καρντόζο, με τον Σεμπά να γυρίζει αριστερό μπακ.

Στο 77' ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε την πρώτη αλλαγή της ΑΕΛ. Ο Αναστασόπουλος πέρασε εκτός αγώνα, στη θέση του ο Λαμπρόπουλος. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Μάρτινς να μπαίνει αντί του κουρασμένου Καμπιάσο.

Στην επόμενη φάση ο Αβραάμ δέχθηκε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους φιλάθλους. H AEΛ απείλησε στο 80ο λεπτό με μία κεφαλιά του Ναζλίδη την οποία μπλόκαρε ο Καπίνο, ενώ ο Βαρέλα πέρασε στο παιχνίδι αντί του Ντοντό.

Στο 83ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά ο Ξενοδόχοφ δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.

Το γκολ ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις με τον Γκόλια να χαρίζει τη νίκη στην ΑΕΛ!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό, Αβραάμ. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο

Με πληροφορίες από sport24.gr