Στη σκιά του θέματος που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το προπονητήριο στα Δένδρα και τη δικαστική διαμάχη της ΑΕΛ με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, η προετοιμασία της ομάδας έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναζητά παίκτες για να αποκτηθούν, ενώ παράλληλα ξεχωρίζει τους παίκτες που αγωνίστηκαν στη φετινή σεζόν για να αποχωρήσουν. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 4 Ιουλίου στα Δένδρα και λίγο αργότερα η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πιερία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Στο μεταξύ, η ΑΕΛ έκλεισε τα πρώτα της φιλικά. Ο Θωμάς Κυπαρίσσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AEL RADIO 104.8  έκανε γνωστό πως η ΑΕΛ έχει κλείσει τρία φιλικά ματς μέχρι τώρα.Με τον Λεβαδειακό, την Ξάνθη εντός έδρας, τον Παναιτωλικό εκτός έδρας.Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες επίσημα από την βυσσινί ΠΑΕ αλλά φρόντισαν για αυτό οι αντίπαλες ομάδες. Με σχετικές ανακοινώσεις ο Λεβαδειακός ενημέρωσε πως το φιλικό ματς θα γίνει στις 30 Ιουλίου και η Ξάνθη θα φιλοξενηθεί στο AEL FC ARENA στις 10 Αυγούστου.