Είναι η κορυφαία εκπρόσωπος της ελληνικής ξιφασκίας αυτή την περίοδο και σε κάθε ευκαιρία δικαιώνει τον τίτλο της, με μεγάλες επιτυχίες.

Με τελευταίο παράδειγμα το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο Ακρόπολις, όπου έγραψε Ιστορία, όντας η μοναδική Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στη χώρα της.

Η Λαρισαία Δώρα Γκουντούρα μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την τεράστια επιτυχία της, τα όνειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά τα άμεσα προβλήματα που δημιουργούνται από τα μέτρα πρόληψης για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Δώρας Γκουντούρα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

- Δώρα κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμα μια τεράστια επιτυχία για σένα... Τι σημαίνει για σένα αυτό το μετάλλιο;

«Αυτο το μετάλλιο για μένα σημαίνει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στο όνειρο μου να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κατάφερα, ειδικά μέσα στην χώρα μου».

- Έγραψες Ιστορία καθώς έγινες η πρώτη Ελληνίδα που κατακτάς το κύπελλο Ακρόπολις...

«Είναι πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα όχι τόσο γιατί δεν το έχει κάνει καμία αθλήτρια πριν από εμένα, αλλά γιατί είναι το "σπίτι" μου, το μέρος που κάνω προπόνηση και έχει συναισθηματική αξία για εμένα. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό ότι έχω τους δικούς μου ανθρώπους εκεί να με στηρίζουν και να μου δίνουν δύναμη».

- Το κυνήγι των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται. Πλέον είσαι πολύ κοντά στην πρόκριση;

«Είμαι πάρα πολύ κοντά στο να προκριθώ, παρόλα αυτά μένει ένα ακόμα τουρνουά μέχρι να ολοκληρωθεί. Οπότε μέχρι τότε κρατάμε το κεφάλι χαμηλά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και κρατάμε τον ενθουσιασμό μας όλο για το τελικό βήμα».

- Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο, πως επηρεάζει την προετοιμασία σου;

«Μας έχει επηρεάσει όπως όλους άλλωστε δεν έχουμε μέρος να κάνουμε προπόνηση ακυρώνονται αγώνες παρόλα αυτά είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και να βρούμε λύσεις για να μην μείνουμε πίσω στο πρόγραμμα μας»

- Σε έχουν προβληματίσει όλα αυτά που γίνονται;

«Δεν γίνεται να μην με προβληματίσουν καθώς δεν είναι μόνο οι ανησυχίες μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για την προπόνηση μου είναι και η ανησυχία για την υγεία των δικών μου ανθρώπων»

- Τι σημαίνουν για σένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

«Το όνειρο κάθε αθλητή που και η συμμετοχή του και μόνο είναι μια ξεχωριστή τιμή που έχουν την ευκαιρία να νιώσουν λίγοι».

- Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο σου;

«Μα φυσικά στους αφανείς ήρωες της ζωής μου όλους αυτούς που με στηρίζουν και δουλεύουν για εμένα... Στον προπονητή μου Θανάση Δελενικα που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν σήμερα έδω, στον χορηγό μου την Bwin και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που ήρθε στους αγώνες για να μας στηρίξει».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)