Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός Superfoods κι έτσι πέτυχε την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με σκορ 52-89, κάνοντας παράλληλα μία δυνατή... προπόνηση πριν τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague που ακολουθεί με παιχνίδια κόντρά στην ΤΣΣΚΑ (25/10) και την Φενέρμπαχτσε (27/10).
Δεν έπαιξε ο Ρίβερς που ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την κηδεία της γιαγιάς του και ο Γκάμπριελ που έδωσε τη θέση του στον Λεκαβίτσιους για το «ελληνικό» ρόστερ. Στο 1-2 υποχώρησε η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.
Δύο διαφορετικά πρόσωπα είχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες και είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι τέλειωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 4/15 σουτ και οι φιλοξενούμενοι με 6/18. Ο ρυθμός ήταν αργός και η περίοδος έκλεισε με σκορ 11-13.
Ωστόσο, οι παίκτες του Πασκουάλ πάτησαν... γκάζι στη δεύτερη περίοδο και, πετυχαίνοντας 32 πόντους εκτόξευσαν τη διαφορά. Η αρχή έγινε με τους ορεξάτους Λεκαβίτσιους-Παππά να μετατρέπουν το 15-15 σε 15-24 και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Ντένμον. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τρία τρίποντα στα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου και ο Παναθηναϊκός έφτασε ξεκούραστα στο +20 (25-45), την ώρα που ο ΓΣΛ Φάρος έπαιρνε βοήθειες από τον Διαμαντάκο (8π.).
Με όρεξη μπήκαν και στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» με αρκετά μαζεμένα τρίποντα να διαμορφώνουν το 29-61, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν ακόμη υπερβολικά άστοχοι. Ο Βουγιούκας πέτυχε τρίποντο για το 34-67 και το δεκάλεπτο έκλεισε με το εντυπωσιακό 36-73. Φυσικά, το τέταρτο δεκάλεπτο είχε τυπικό χαρακτήρα και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 52-89.
Τα δεκάλεπτα: 11-13, 25-45, 36-73,  52-89
O MVP: Ντένμον και Παππάς ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού έχοντας από 15 πόντους έκαστος και ήταν ουσιαστικά αυτοί που έβαλαν από νωρίς τίτλους τέλους με τις προσπάθειές τους στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Σκληρός: Ακόμη και όταν όλα είχαν κριθεί, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδινε μάχες για τον Παναθηναϊκό και έδειξε πως δεν... σταματά ποτέ. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 πόντους, 3 ασίστ, 2 κοψίματα και 2 ριμπάουντ.
Ο Αόρατος: Ο Κέβιν Ουέαρ δεν κατάφερε να βοηθήσει τον ΓΣΛ Φάρο και σε 20 συμμετοχής έμεινε στον ένα πόντο.
Η Στιγμη: Το «κρεσέντο» του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε από νωρίς την αναμέτρηση. Πρώτα ο Παππάς και αργότερα ο Ντένμον έδωσαν τον... τόνο για την επίθεση του «τριφυλλιού» και η ομάδα τους ξέφυγε.
Highlight ήταν το τρίποντο που πέτυχε ο Βουγιούκας για το 34-67, ενώ ακολούθησε και χαρακτηριστικός πανηγυρισμός.
Η Γκέλα: Οι παίκτες του ΓΣΛ Φάρου ήξεραν πως δεν έχουν πολλές ελπίδες, αλλά τα ποσοστά τους ήταν άκρως απογοητευτικά και αυτό δεν τους επέτρεψε να μείνουν ανταγωνιστικοί για περισσότερα από 10 λεπτά.
Η Διαιτησία: Σώμος, Συμεωνίδης και Κωνσταντινόπουλος είχαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι και έτσι το διαιτητικό τρίο δεν χρειάστηκε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και έλεγξε χωρίς προβλήματα την αναμέτρηση.
Η Εξέδρα: Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό της Νεάπολης. Λίγα ήταν τα άδεια καθίσματα στις εξέδρες και το κλίμα ήταν άκρως μπασκετικό και... γιορτινό για τον κόσμο της Λάρισας.
sdna.gr