Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Κώστας Δασταυρίδης στο ραδιόφωνο της ΑΕΛ μετά τη συμφωνία συνένωσης ΓΣΛ και Φάρου Κερατσινίου που φέρνει τους «πράσινους» της Λάρισας στην Α1 μετά από χρόνια.

Ο πρόεδρος των «πρασίνων» δήλωσε πως έχει εξαγοράσει τις μετοχές της ομάδας του Κερατσινίου και η ομάδα της επόμενες ημέρες θα «μετακομίσει» στη Λάρισα όπου και θα αλλάξει όνομα.

Παράλληλα ανέφερε πως η δεύτερη ομάδα θα αγωνιστεί στην Β’ Εθνική και θα λειτουργεί σαν ομάδα υποδομής. Ενώ μίλησε και για τα υπόλοιπα σχέδια που έχει για την ομάδα.

«Έχουμε κάνει πολλά πράγματα όλο αυτό το διάστημα. Έχουν γίνει και δηλώσεις από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι μία. Χθες «έπεσαν» οι υπογραφές. Έγινε η συμφωνία μεταξύ του ΓΣΛ και του Φάρου που επιδιώξαμε εδώ και δεκαπέντε μέρες.

Ήδη χθες το απόγευμα στην πρώτη συνάντηση του ΕΣΑΚΕ εκπροσωπήθηκε η επιτροπή μας διαμέσου του κ. Τσάπα που ήταν ο πρόεδρος της ομάδας του Φάρου. Δηλώθηκε στον ΕΣΑΚΕ πως ο Φάρος θα παίξει στη Λάρισα. Στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετέχει στην Α1 κι έδωσε το στίγμα πως θα αγωνίζεται στη Λάρισα.

Υπάρχει μία διαδικασία. Πρέπει να μην ξεχνάμε πως την άνοδο την πήρε ο Φάρος και όχι Γυμναστικός. Άρα χθες αποδέχθηκαν πως τη νέα χρονιά συμμετέχει ο Φάρος και έδωσε το στίγμα πως αγωνίζεται στη Λάρισα και συστήνεται ΚΑΕ που έχει συμμετοχή στην Α1.

Τώρα ακολουθεί το δεύτερο μέρος. Αυτή τη σύσταση της ΚΑΕ την κάνει ο Γυμναστικός. Ο ΓΣΛ συμφώνησε με τον Φάρο χθες, ότι εξαγωράστηκε. Η ομάδα συστήνεται ως Φάρος γιατί κέρδισε την άνοδο και όλα μεταφέρονται εδώ. Μεταφέρεται αγωνιστικά,η εταιρία και με τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που είμαστε εμείς, αλλάζουμε την επωνυμία της ομάδας.

Η θρυλική φανέλα του ΓΣΛ θα είναι στην Α1. Η φανέλα είναι ότι χρώματα δηλώσουμε εμείς. Θα μπορούσαμε να έχουμε την πράσινη φανέλα και η ομάδα να λέγεται Φάρος. Δεν παίζει ρόλο. Όλα όμως θα είναι του Γυμναστικού με τα δικαιώματα του Φάρου. Αυτή τη στιγμή ο ΓΣΛ έχει το ΑΦΜ του Φοίνικα ή ΑΕΛ έχει το ΑΦΜ του Γυμναστικού.

«Το όνομα της ομάδας θα είναι ΓΣΛ και τίποτα άλλο»

Εξαγοράσαμε λοιπόν το δικαίωμα της Α1 από τον Φάρο. Υπάρχει παραπληροφόρηση και σκοπιμότητα. Πριν από λίγο ήμουν με δικηγόρους και αυτή τη στιγμή γίνεται η σύσταση της ΚΑΕ με έδρα τον Φάρο και στη συνέχεια θα γίνει η μεταφορά της στη Λάρισας αφού εμείς είμαστε οι μέτοχοι. Στη Λάρισα μετά την Γ.Σ. των μετόχων αλλάζουμε την επωνυμία της ομάδας. Εξαγοράζουμε τις μετοχές, άρα έχουμε σε όλη τη διάθεση την ομάδα. Με τον όρο εξαγορά το αναφέρω για να γίνει πιο κατανοητό. Η ομάδα του Φάρου έρχεται στη Λάρισα και διοικείται από εμάς. Η ομάδα είναι Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων.

Η συμφωνία τελείωσε και οι μετοχές μεταβιβάζονται σε εμάς. Από εκεί και έπειτα εμείς έχουμε όλη την άνεση να παίξουμε στη Λάρισα και να κάνουμε ότι θέλουμε. Σήμερα είναι σημαντική μέρα γιατί η Λάρισα θα έχει ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Με τις επιτυχίες που είχε. Ο στόχος μας πλέον είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα φανεί αντάξια της ιστορίας της. Σ’αυτή τη φάση θέλουμε να έχουμε όλο το κόσμο μαζί μας. Δεν θέλουμε να υπάρχει παραπληροφόρηση. Το όνομα της ομάδας θα είναι Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων και τίποτα άλλο. Είναι απλά τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να είναι η Λάρισα πρώτη στον αθλητισμό. Έχουμε στο ποδόσφαιρο την ΑΕΛ και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και στο μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή γίνεται η προσπάθεια να συνεχίσουμε την ιστορία. 

Για τις συζητήσεις με τα Τρίκαλα: «Ξεκινήσαμε με τα Τρίκαλα. Η συμφωνία όμως δεν μπορούσε να υλοποιηθεί καθώς υπήρχαν πολλά προβλήματα. Στη συνέχεια υπήρξε το φλερτ με το Φάρο όπου πήγε καλά. Με αυτή τη κίνηση ας θυμηθούμε την πραγματικότητα και ας την αφιερώσουμε στον Δουμενικιώτη όπου θα κάνουμε και μία γιορτή».

Για τα υπόλοιπα σχέδια: «Πιστεύω πως θα πάμε καλά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Είχα υποσχεθεί από παλιά, αλλά είχαμε μια άτυχη περίοδο. Η ομάδα μας στη Β’ θα διατηρηθεί και θα είναι ομάδα υποδομής, θα δημιουργήσουμε τις ακαδημίες μας και τα παιδιά της Λάρισας θα μπορούν να αναδειχθούν από την ομάδα».

Για το κλειστό της Νεάπολης: «Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για να διορθωθούν κάποια πράγματα και στο γήπεδο».

Για τον Σκουρτόπουλο: «Είναι απλά ένα όνομα. Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε πολλά πράγματα και θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα κάνουμε».

*Με πληροφορίες από sportlarissa.gr