Ραγδαίες εξελίξεις προέκυψαν μετά την ισοπαλία της ΑΕΛ με τον Ηρακλή με πρωταγωνιστή τον Ματίας Ντεκγρά και τον Αλέξη Κούγια.

Ο ιδιοκτήτης του "βυσσινί", Αλέξης Κούγιας, ήταν τόσο έξαλλος με τη "γκάφα" του Αργεντίνου τερματοφύλακα που στη φυσούνα, λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης, επιτέθηκε φραστικά εναντίον του ενώπιον συμπαικτών και αντιπάλων και στη συνέχεια τον χτύπησε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία!

Ο 33χρονος τερματοφύλακας ειδοποίησε άμεσα τον μάνατζέρ του για να λύσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ. Αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΛ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 απέναντι στον Ηρακλή, στο AEL FC Arena, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League, όταν από λάθος του Ματίας Ντεγκρά ο Λεοζίνιο ισοφάρισε σε 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Κούγιας: "Δεν συνέβη τίποτα στη φυσούνα, λύθηκε ήδη το συμβόλαιο"

Τη δική του εκδοχή αναφορικά με την υπόθεση του Ματίας Ντεγκρά και τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης του ματς με τον Ηρακλή, έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο sportfm.gr. 

Ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο του Ματίας Ντεγκρά έχει ήδη λυθεί, κάνοντας λόγο για ακραία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του παίκτη που έβλαπτε το υπόλοιπο νεανικό σύνολο της ομάδας, ενώ σε ερώτηση για το τι ακριβώς συνέβη στη φυσούνα με τον παίκτη, δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις, λέγοντας ότι «δεν συνέβη τίποτα». 

«Το συμβόλαιο του Ματίας Ντεγκρά έχει ήδη λυθεί. Δεν είναι πλέον παίκτης της ομάδας. Αν μπορούσα θα του έλυνα το συμβόλαιο εκείνη την ώρα στα αποδυτήρια. Ο παίκτης είχε μια ακραία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που έκανε κακό στην ομάδα. Έχουμε ένα πολύ νεανικό και ταλαντούχο σύνολο στην ΑΕΛ και ο Ντεγκρά έκανε κακό σε όλο αυτό. Ο κ. Αναστασιάδης επέμενε να αποκτήσουμε έναν έμπειρο τερματοφύλακα, αλλά μετά το σημερινό δεν μπορεί να συνεχίσει», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και σε ερώτηση για το τι τελικά συνέβη με το περιβόητο επεισόδιο στη φυσούνα, ανέφερε: 

«Δεν συνέβη τίποτα», δείχνοντας ότι δεν θέλει να δώσει καμία συνέχεια στο θέμα από τη στιγμή που ο παίκτης είναι τυπικά και ουσιαστικά εκτός ομάδας της ΑΕΛ. 

Έξαλλος και ο Αναστασιάδης

Ο Άγγελος Αναστασιάδης άφησε να εννοηθεί ότι ο Ματίας Ντεγκρά, παρότι αποτελεί δική του επιλογή, δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ. "Του το είπα άλλωστε μετά το παιχνίδι" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το λάθος του Ντεγκρά και αν αυτό πρόκειται να επηρεάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα: «Ό,τι πούμε τώρα θα είναι λάθος. Είμαστε σε κατάσταση αναβρασμού μπορώ να πω. Εγώ είμαι άνθρωπος ο οποίος πολύ δύσκολα παίρνω αποφάσεις, αλλά για το συγκεκριμένο πιστεύω πως θα πρέπει να τελειώνει το θέμα. Του το είπα άλλωστε μετά το παιχνίδι. Ο Ντεγκρά ήταν δική μου επιλογή, εγώ τον έφερα στην ομάδα. Είναι καλός τερματοφύλακας. Εγώ πάντα έλεγα ότι καλός τερματοφύλακας είναι αυτός που δεν πιάνει την μπάλα. Ο Ντεγκρά δεν έπιασε τη μπάλα και φάγαμε δυο γκολ. Η ΑΕΛ έχει άλλους δύο καλούς τερματοφύλακες. Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε...»

Στην αρχική του τοποθέτηση είχε επισημάνει: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, καλό πρωτάθλημα, καλό θέαμα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με νίκη στην έδρα μας και είμαστε στεναχωρημένοι. Σήμερα έγιναν δύο σοβαρά λάθη τα οποία τα πληρώσαμε και πιστεύω ότι εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι.

Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω την προσπάθεια των παιδιών, που ήταν εκπληκτική. Αυτά τα πιαδιά τρέξανε απίστευτα χιλιόμετρα σε ένα κακό γήπεδο, το οποίο ήταν βούρκος. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών πάντως. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι. Αλλά αυτό που λέω πάντα είναι πως ό,τι γίνεται, για το καλό μας γίνεται. Δουλέψαμε πάρα πολύ και έχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά. Τον Μάιο θα είμαστε καλά, πάρα πολύ καλά».

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε: «Η μία αλλαγή ήταν λόγω τακτικής. Η άλλη ήταν λόγω τραυματισμού. Το ότι αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύο αλλαγές τόσο γρήγορα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για εμάς».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος: «Η αναβολή έκανε καλό απλά στις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για εμάς και ο Ηρακλής στην ίδια θέση με εμάς βρίσκεται».

Με πληροφορίες από sport-fm.gr