Το Σωματείο της Α.Ε.Λ. κατόπιν συναντήσεως εκπροσώπων του (Πρόεδρος, Γεν.Γραμματέας, Έφορος ακαδημίας ποδοσφαίρου) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ κ.Μάρκου και τον τιμ μάνατζερ των ομάδων Κ-20 και Κ-17 της ΠΑΕ κ.Σελιώνη, υπέγραψε και σφράγισε τα δελτία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών των νεομεταγραφέντων ποδοσφαιριστών της Κ-20 ώστε να μπορέσει η ομάδα νέων να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα χωρίς κυρώσεις.
Στη συνάντηση ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για την ίδρυση της Σχολής Ποδοσφαίρου μέσω συνεργασίας με τρίτο Σωματείο, από την στιγμή που η ΑΕΛ έχει ακαδημία ποδοσφαίρου η οποία λειτουργεί σύμφωνα με τα Αθλητικά Κριτήρια για τα Τμήματα Υποδομών των ΠΑΕ, όπως ορίζει τα τρία τελευταία χρόνια η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων (με ουσιαστική συμβολή από μέρους μας ακόμα και στην συγγραφή των άρθρων περί Τμημάτων Υποδομών του φακέλου αδειοδοτήσεως της ΠΑΕ Α.Ε.Λ.), στελεχώνει σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες Νέων και διακρίνεται συνεχώς σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Πειστικές απαντήσεις δε δόθηκαν και δεν γινόταν να δοθούν για ένα εγχείρημα που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το έκτρωμα της «ΑΕΛοβέροιας» και μάλιστα σε επίπεδο τμημάτων υποδομής. Όσον αφορά τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα μεταξύ Σωματείου και ΠΑΕ, οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ δήλωσαν αναρμόδιοι.
Δυστυχώς το ΔΣ του Σωματείου δεν μπορεί, αν και θα ήταν ηθικά πρέπον μετά από όλα τα οποία υπομένει από την κακεντρεχή στάση των εκπροσώπων της ΠΑΕ, να διαλέξει να μην συνδιαλέγεται και να ασχολείται με θέματα που την αφορούν , γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ΠΑΕ . Απλώς αφού δεν μπορούν να το σεβαστούν αυτό τουλάχιστον ας σεβαστούν το κύρος της ομάδος κι ας περιορίσουν τις άσκοπες δηλώσεις εντυπωσιασμού που πρέπει να καταλάβουν ότι κάνουν κακό και στους ίδιους ποικιλοτρόπως.
Κλείνοντας, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι παρότι ζητήθηκε από τον κ.Κούγια να βρίσκεται στην συζήτηση, εκείνος αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση και διάλογο με το Δ.Σ. του Σωματείου. Ευχόμαστε τουλάχιστον να σταματήσει να δηλώνει ότι η Α.Ε.Λ. δεν έχει Ακαδημία Ποδοσφαίρου.