Μπορεί η ΑΕΛ να είναι πρώτη στην Football League και να φαντάζει απίθανο με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία της να μην είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα κερδίσει την άνοδο στη Super League, ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα η συμμετοχής της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι βέβαιη.

Και αυτό διότι η ΑΕΛ παραμένει υπό καθεστώς επιτήρησης καθώς από την εποχή Πλεξίδα δεν έχει αδειοδότηση. Ως γνωστόν ομάδες χωρίς αδειοδότηση δεν μπορούν να προβιβαστούν και γι’ αυτό από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας προσπαθεί με το επιτελείο του να ανατρέψει τα δεδομένα και να άρει την επιτήρηση.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα η «βυσσινί» ΠΑΕ πάντως, έγινε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον στόχο αυτό, καθώς ο αρμόδιος για τις αδειοδοτήσεις στην ΕΠΟ έκανε θετική εισήγηση για την ΑΕΛ.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι της κοινοποιήθηκε η θετική εισήγηση του Δ/ντή αδειοδότησης της ΕΠΟ κ. Γεωργίου Δημητρίου προς το αντίστοιχο Πρωτοβάθμιο Όργανο. Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρίου αναφέρει μεταξύ άλλων: "Σύμφωνα με τα υποβληθέντα στοιχεία καθώς και την έκθεση του Ειδικού Οικονομικών κριτηρίων η ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΛ ΠΑΕ καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων για την 3η φάση της διαδικασίας επιτήρησης"», σημειώνει η ανακοίνωση.