Η ΑΕΛ είναι η μοναδική ομάδα της Super League που ετοίμασε από νωρίς το πλάνο της νέας περιόδου, πήρε προπονητή, έκλεισε παίκτες και ξεκίνησε την προετοιμασία της χωρίς καμία εμφανή… τρύπα. Αλλο τι θα προκύψει στην πορεία.

Ο στόχος της είναι ξεκάθαρος. Τον έχει πει ο Κούγιας και τον διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία. Η συμμετοχή της ΑΕΛ στα πλέι οφ, με στόχο την έξοδο στα προκριματικά του Europa League. Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα.

Το αφεντικό των «βυσσινί» έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά και μάλιστα θεωρεί πως μπορεί να τον πετύχει.

Στήριξη από τον κόσμο δεν υπάρχει. Τουλάχιστον από την πλειονότητα. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πως μέσα από τους αγώνες και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μπορεί να επαναφέρει μία μερίδα εξ αυτών. Ενα στοίχημα με υψηλό ρίσκο που απαιτεί… γερό στομάχι.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Από τις 12 Μαΐου και μόλις λίγες μέρες μετά το διαζύγιο με τον Φέστα ανέλαβε ο Γκόρνταν Πέτριτς. Ο 49χρονος Σέρβος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Μπεζάνιγια, ενώ στη συνέχεια κάθισε στους πάγκους τον Σίντλιελιτς, Ζέμουν, Τσουκαρίτσκι και Ραντ. Ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν ως βοηθός προπονητή της Παρτίζαν στο πλευρό του Μάρκο Νίκολιτς. Εχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, το 1999 φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ο Σέρβος κόουτς προτιμάει το 4-2-3-1. Αυτό χρησιμοποίησε κυρίως σε όσες ομάδες εργάστηκε στο παρελθόν. Δεν φαίνεται πως θα πάει σε διαφορετική λογική, αν και το 3-5-2 με το οποίο πορεύτηκε ο Φέστα στα τελευταία ματς της περσινής σεζόν αποδείχθηκε σωτήριο στη μάχη της παραμονής. Δεν αποκλείεται να το τσεκάρει ο Πέτριτς στην προετοιμασία.

ΑGENTS SPEAKING

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στην επίσημη «πρώτη» της ομάδας, το ρόστερ της ΑΕΛ έκλεισε και δεν θα γίνουν άλλες προσθήκες. Μένει βέβαια, να δούμε αν θα ισχύσει η μεταγραφή του Χαλκιαδάκη, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία και τραυματίας. Εννοείτε πως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Λείπει πάντως, ένα 10άρι.

ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ηρθαν: Μιχαήλ (αμυντικός, ΠΑΣ Γιάννινα), Χαλκιαδάκης (μεσοεπιθετικός, ελ.), Ρίστιτς (τερματοφύλακας, Ραντνίτσκι), Φιλίποβιτς (εξτρέμ, Ζρίνσκι Μόσταρ), Στάνκοβιτς (μπακ Ραντνίτσκι), Γιάκος (μεσοεπιθετικός, ΠΑΣ Γιάννινα), Ντάουντα (επιθετικός, Γκιρένσουσπορ).

Εφυγαν: Μπαργκάν, Ντέλετιτς (ΑΕΚ), Ακόστα (Τζαμσχεντπούρ), Νούσιος (δαν. Λεβαδειακός) Παϊτέρης, Τριποτσέρης, Λεοζίνιο, Ταλέσκι, Γιακιμόφσκι, Γρομητσάρης, Χούμπτσεβ (Βελίκο Τάρνοβο), Κούνιτς.
ΣΥΝ – ΠΛΗΝ

Σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, αλλά όχι πολλές στον αριθμό τουλάχιστον στο κομμάτι με τις προσθήκες. Μόλις επτά οι νέοι (ερωτηματικό ο Χαλκιαδάκης). Με Μιχαήλ δένει την άμυνα ακόμα περισσότερο, με Ντάουντα ενισχύει την επίθεση, ενώ ο Φιλίποβιτς ήρθε ως ο αντί-Ντέλετιτς για να κάνει τη διαφορά. Αρκετές οι αποχωρήσεις, αλλά επιβεβλημένες. Πλην του Ντέλετιτς, καμία δεν «πονάει».

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

19/7 vs Πανιώνιος

27/7: vs Παναιτωλικός

4/8: vs Λαμία

7/8: vs ΠΑΣ Γιάννινα

11/8: vs Ξάνθη

7/9: vs ΠΑΣ Γιάννινα

ΒΛΕΠΩ… TV

Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος η διοίκηση των Θεσσαλών ήρθαν σε πλήρη συμφωνία με τα κανάλια της novasports για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας στο AEL FC ARENA. «Φωνάζει» μάλιστα για ΠΑΕ που μιλάνε με την ΕΡΤ για υψηλά συμβόλαια.

ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ – ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η λογική λέει πως η ΑΕΛ θα πάει καλύτερα από πέρυσι, δεν θα μπει σε περιπέτειες όσον αφορά τον υποβιβασμό και θα δώσει μεγάλη μάχη για να μπει στην 6άδα. Αν δεν τα καταφέρει και πάρει μέρος στα πλέι άουτ, μοιάζει απίθανο να κινδυνέψει. Κριτήριο ο προπονητής και η ηρεμία εντός των αποδυτηρίων.

sportime.gr