Η ΠΑΕ ΑΕΛ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παραίτηση του Τζανλούκα Φέστα, επισημαίνει πως ο Ιταλός προπονητής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 και κάνει σαφές πως αν πίσω από την παραίτηση του Ιταλού τεχνικού κρύβεται άλλη ομάδα, θα κινηθεί νομικά.
Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:
«Μετά την παραίτηση του προπονητού μας κ. Φέστα έχει αρχίσει, ειδικά σε κάποια ΜΜΕ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, η γνωστή «προπονητολογία» και μάλιστα σε ορισμένα από αυτά αναφέρονται και ονόματα κάποιων προπονητών που στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με τον κ. Κούγια.
Η ΑΕΛ διαψεύδει ότι υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε επαφή με τον οιονδήποτε προπονητή είτε Έλληνα είτε ξένο.
Ήδη από χθες, μόλις έγινε γνωστή η παραίτηση του κ. Φέστα, διάφοροι μάνατζερς έχουν προτείνει και γραπτώς και προφορικώς πολλούς έλληνες και αλλοδαπούς προπονητές, αλλά η απόφαση για την πρόσληψη του νέου προπονητού δεν πρόκειται να ληφθεί άμεσα, αλλά θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι, αφού η ΑΕΛ έχει μια έτοιμη ποδοσφαιρική ομάδα, χρειάζονται ελάχιστες ποιοτικές προσθήκες και ο στόχος της επόμενης σεζόν δεν είναι απλώς και μόνον η παραμονή.
Η ΑΕΛ στην περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι οι προσωπικοί λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε ο κ. Φέστα δεν είναι προσωπικοί, αλλά πίσω από την παραίτηση υποκρύπτεται κάποια άλλη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, θα στραφεί εναντίον του κ. Φέστα και της οιασδήποτε ελληνικής ομάδας και θα ζητήσει αποζημίωση μέσω της δικαστικής οδού, αφού ο κ. Φέστα αυτή τη στιγμή δεσμεύεται με την ΑΕΛ με συμβόλαιο μέχρι το 2021 και δεν είναι ελεύθερος.
Η μονομερής παραίτηση του κ. Φέστα δεν δεσμεύει την ΑΕΛ και το συμβόλαιο είναι εν ισχύ».