Δεν έχουν περάσει παρά 10 ημέρες, περίπου, από την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, όπου ο Βαγγέλης Μόρας είπε, μεταξύ άλλων, μετά το ματς της ΑΕΛ στο Περιστέρι.

«Οι δυνάμεις μας για ήταν για 60 με 65 λεπτά. Ηταν δύσκολο να διαχειριστούμε το ματς», σχολίασε τότε ο «κάπτεν» της ομάδας, αποτυπώνοντας ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά και παραμένει στους «βυσσινί».

Υπολείπονται σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ το «κακό» μεγιστοποιούνταν από το γεγονός πως οι μεταγραφικές τους κινήσεις ήταν στραμμένες στο 3-6-1 ή 3-5-2, που ήθελε να παίξει ο Γκόρνταν Πέτριτς.

Ο οποίος όμως αποτελεί από καιρό παρελθόν και στις 8 Αυγούστου τον διαδέχθηκε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ο 45χρονος τεχνικός βάδισε ως έχει στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, αλλά παράλληλα φαίνεται πως είχε κατά νου και τις ριζικές αλλαγές, οι οποίες και κρίνονται αναγκαίες.

Ετσι φτάσαμε στη διακοπή και επί της ουσίας το πρωτάθλημα για την ομάδα τώρα ξεκινά, έχοντας μάλιστα ως «προίκα» τον έναν βαθμό που απέσπασε την 1η αγωνιστική  και την καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στη Λάρισα καλούνται στις 15 ημέρες που έχουν μπροστά τους από την αναμέτρηση κόντρα στους «ερυθρόλευκους» μέχρι εκείνη της Νέας Σμύρνης που ακολουθεί, όχι μόνο να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αλλά και να γίνουν… ευέλικτοι, όντως σε θέση να παίξουν και διαφορετικά συστήματα.

Αλλωστε σε αυτό αποσκοπούσαν οι προσθήκες των Ουάρντα, Ασούμπρε, Κάτσε, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Ξεκινάμε λοιπόν την εβδομάδα και ο Γρηγορίου ουσιαστικά θα προχωρήσει σε μίνι προετοιμασία. Η ομάδα θα ανεβάσει στροφές, οι συνεργάτες του κατέστρωσαν ειδικό πλάνο και στην ΑΕΛ βρίσκονται σε… mood καλοκαιριού.

Το φιλικό της Κυριακής με τα Τρίκαλα ουσιαστικά θα είναι τεστ προετοιμασίας και όχι αναμέτρηση ώστε να διατηρηθεί η ομάδα σε ρυθμό και ο όρος «διαχείριση» περνά  σε πρώτο πλάνο.

Είναι δύσκολο να κάνεις διπλές εν μέσω πρωταθλήματος, αλλά οι «βυσσινί» υπολείπονταν σημαντικά σε αυτόν τον τομέα και καλούνται να καλύψουν τα χαμένο έδαφος.

Την ίδια στιγμή υπάρχει και ο τομέας της τακτικής προσέγγισης. Μετά και τη διαμόρφωση του ρόστερ θα αρχίζουμε να βλέπουμε την ομάδα με 4-2-3-1, 4-3-3 ή και 4-4-2, ανάλογα με τις απαιτήσεις και το πλάνο που υπάρχει.

Το μόνο «αγκάθι» που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι ο Ασούμπρε ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα και τέθηκε νοκ άουτ μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αυτόματα ο 27χρονος επιθετικός μένει εκτός «κάδρου». Αρα ο πρώτος που θα μπει στην εξίσωση είναι ο Ουάρντα, ξέχωρα φυσικά από τον Κάτσε, όπου στο «6-8» θα πλαισιώσει τους Φατιόν, Σεσέροβιτς, Μπάλα και Μιλοσάβλιεβιτς.

Μάλιστα η έλευση του Αλβανού «απελευθερώνει» τον τελευταίο και για τη θέση πίσω από το «9 », μόνος του εάν χρειαστεί ή στο πλευρό των Μπούστος, Γιάκου.

Βέβαια οι μεγάλες αλλαγές θα συντελεστούν στα άκρα, εκεί όπου επί της ουσίας υπήρχε μόνο ο Φιλίποβιτς και υπό προϋποθέσεις ο Στάνκοβιτς, αλλά τώρα μπορεί να δούμε και τους Ουάρντα, Ασούμπρε, τη στιγμή που στην επιθετική αναγωγή μπαίνει σταδιακά και ο Χαλκιαδάκης.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι πως ο Γρηγορίου έχει πολύ… δουλειά να κάνει, στον κάμπο θα υπάρξουν αλλαγές και οι «βυσσινί» μετά τη διακοπή αναμένεται να έχουν ένα εντελώς διαφορετικό λουκ.

gazzeta.gr