Ήταν 8 Αυγούστου ήταν ο Μιχάλης Γρηγορίου αναλάμβανε την ΑΕΛ. Πολλοί μπορεί να μη θυμούνται την εικόνα που είχαν έως τότε οι «βυσσινί» στα φιλικά.

Όσοι γνώριζαν, όμως, και το τι γινόταν στις προπονήσεις, καταλάβαιναν πως η χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη. Πρώτος όλων ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος «τέλειωσε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Γκόραν Πέτριτς βλέποντας τι έρχεται.

Η αλλαγή προπονητή είχε έναν στόχο, να συμμαζευτεί όσο γίνεται η ΑΕΛ και να σωθεί. Ο Γρηγορίου το πέτυχε ξεκούραστα. Κάνοντας έναν καλό πρώτο γύρο οι Θεσσαλοί έβαλαν πολλούς στο τρυπάκι να τους έχουν στη συζήτηση ακόμα και για το εάν θα μπουν στην εξάδα.

Υπήρξε, όμως, και κάτι ακόμη σημαντικό. Τον Ιανουάριο οι Κούγιας και Γρηγορίου πήραν απόφαση να προχωρήσουν σε γενναίες αλλαγές στο ρόστερ.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Super League 1. Ουσιαστικά ξεκίνησε έτσι το χτίσιμο για την επόμενη σεζόν.

Πόσο εύκολο είναι να χτίζεις μία ομάδα, ενώ τρέχει το πρωτάθλημα, και να μην αγχώνεσαι και καθόλου για το θέμα του υποβιβασμού; Αναμφίβολα αυτό πρέπει να πιστωθεί πρωτίστως στον κόουτς, ο οποίος μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια κάνει και κάτι ακόμη σημαντικό. Δίνει ευκαιρίες σε παιδιά που ενδεχομένως να είναι το αύριο της ΑΕΛ, όπως οι Ηλιάδης και Πινακάς.

Να σημειωθεί ότι εάν δεν γίνονταν οι αλλαγές του Ιανουαρίου, οι «βυσσινί» θα έπρεπε να ξηλώσουν σχεδόν όλη την ομάδα το καλοκαίρι. Τώρα η μετάβαση θα είναι σαφώς πιο ομαλή. Θα χρειαστούν και πάλι μεταγραφές, αλλά όχι τόσες.

Κάποιες προσθήκες, όπως του Τόρζε, φάνηκε ότι άξιζαν το ρίσκο. Για άλλες που έχουν απογοητεύσει (Παπάζογλου και Βινίσιους), όλα είναι ανοιχτά εν όψει της νέας σεζόν…

Αντώνης Τσιράκης (sportime.gr)