Η ομάδα που κινήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη ήταν τον Γενάρη η ΑΕΛ, αφού προχώρησε στην απόκτηση 11 ποδοσφαιριστών σε μία προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία.

Ενας εξ’ αυτών ήταν ο Ματίας Ακούνια, ο Ουρουγουανός επιθετικός που ήρθε στον κάμπο από την Γουόντερς και έδωσε συνέχεια στην τακτική των «βυσσινί» να εμπιστευτούν αρκετά την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Ο 28χρονος αγωνίζεται ως δεύτερος στράικερ και αριστερά, ενώ στο χθεσινό ματς με την Ενωση (2-4) σημείωσε το πρώτο του εν Ελλάδι τέρμα, καθώς ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2.

Μέχρι στιγμής είναι ο νέος του κάμπου που έχει ξεχωρίσει ένα κλικ. Οχι μόνο για το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά επειδή παρουσιάζεται ως ο πιο δραστήριος.

Βασικός σε 2 παιχνίδια και ισάριθμες εμφανίσεις του ως αλλαγή, βγάζει ενέργεια μέσα στο γήπεδο και πηγαίνει στο 1 vs 1. Για αυτό προφανώς και μετρά ήδη 9 κερδισμένα φάουλ, σε μόλις 246 αγωνιστικά λεπτά παρουσίας.

Παράλληλα εκτελεί και τα στημένα (στον αγώνα με τον Βόλο απείλησε με φάουλ) και γενικότερα δείχνει σε θέση να ηγηθεί της γραμμής κρούσης των «βυσσινί».

Μάλιστα αν προσέξει κάποιος θα δει πως είναι σε θέση να απειλήσει και με τα δύο πόδια, καθώς στο παιχνίδι με τους «κιτρινόμαρους» σκόραρε με το δεξί, ενώ ουκ ολίγες φορές παίζει και με το αριστερό.

Ετσι ο Ουρουγουανός συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» των «βυσσινί».

gazzeta.gr