Ήταν ίσως το πιο δύσκολο στοίχημα της ΑΕΛ εν όψει της νέας σεζόν. Μία περίπτωση που μέχρι πριν λίγο καιρό φαινόταν καμμένη.

Ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον, όμως, υπέγραψε τελικά νέο συμβόλαιο και αυτό αποτελεί μία «νίκη» του κλαμπ και του Αλέξη Κούγια.

Καιρό τώρα το είχε πάρει πάνω του ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ. Οι πρώτες επαφές είχαν ξεκινήσει μήνες πριν και ήταν άκαρπες.

Η απόσταση στο οικονομικό σημαντική και το κυριότερο ήταν πως ο Ισλανδός διεθνής κίπερ θεωρούσε πως είναι έτοιμος για ένα νέο βήμα στην καριέρα του.

Τι άλλαξε; Αρκετά. Αρχικά ο Κρίστινσον κάθε φορά που καθόταν στον τραπέζι με τη διοίκηση, έδειχνε μία συγκαταβατικότητα σε όλα.

Ειπώθηκε ακόμα και η ατάκα «ό,τι και να γίνει, θέλω να παίξω μέχρι το τελευταίο ματς και να βοηθήσω την ομάδα». Και αυτό εκτιμήθηκε, όπως και γενικότερα η συμπεριφορά του σε άλλα θέματα.

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που βγήκε από τους Ισλανδούς, ήταν μία απλή φήμη, ενώ η ΑΕΚ, που τον τσέκαρε, ήταν μία περίπτωση που θα αργούσε πολύ. Έπρεπε να πουληθεί ο Βασίλης Μπάρκας, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα δεν είναι το πιο πιθανό και σίγουρα δεν θα ξεκαθάριζε άμεσα.

Να σημειωθεί πως για να παραμείνει ο Κρίστινσον στην ΑΕΛ, έγινε οικονομική υπέρβαση. Ο Αλέξης Κούγιας τον ήθελε πολύ, το έδειξε και τελικά τον έπεισε.

Κερδισμένες και οι δύο πλευρές, λοιπόν, και θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για άλλον έναν χρόνο. Μοναδική εξαίρεση το να έρθει μία εξαιρετική πρόταση από το εξωτερικό που δεν θα μπορεί να αρνηθεί κάποια εκ των δύο πλευρών.

sportime.gr