Δέκα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις, «έφυγε» από τη ζωή, βυθίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, στο πένθος.

Το πρωινό της 16ης Νοεμβρίου, έσκασε σαν… κεραυνός η είδηση, ότι ο Μεξικανός, προδόθηκε από την καρδιά του, μετά από αδιαθεσία που δέχτηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο «Ελ Τάνο που ήταν μόλις 31 ετών, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη μεξικανική Μοντερέι στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 2002 και μετά έπαιξε σε 12 ομάδες, ανάμεσά τους οι Βιγιαρεάλ, Πούμας, Σάντος, Γκαζιάντεσπορ και Άνκαρασπορ, ενώ στη συνέχεια ήρθε στη Λάρισα.

Με την ελληνική ομάδα, αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια στη Super League με τη φανέλα της ΑΕΛ και έγινε πολύ αγαπητός.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει:

"Έφυγε ξαφνικά εκείνο το εφιαλτικό ξημέρωμα της 16ης Νοεμβρίου 2009. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο "Ελ Τάνο" δεν θα έμπαινε την Κυριακή στο γήπεδο φορώντας τη φανέλα με το άλογο στο στήθος και το Νο 9. Ήταν όμως μια αδυσώπητη πραγματικότητα.

Γνώριζε τον κίνδυνο, αλλά η παθολογική του αγάπη για το ποδόσφαιρο και η -μέσω των εμφανίσεών του με την ΑΕΛ- συμμετοχή του με την Εθνική του Μεξικού στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, τον είχαν συνεπάρει.

Ο Αντόνιο ντε Νίγκρις "έφυγε" στα 31 του χρόνια ντυμένος στα βυσσινί. Δέκα χρόνια λείπει από κοντά μας και θα λείπει για πάντα, θα ζει όμως αιώνια στις καρδιές μας."