Έχασε μετά από καιρό στην Α2 η ΑΕΛ, που γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή το απόγευμα του Σαββάτου στη Νεάπολη με 74-71.

Με οδηγό το επιμέρους σκορ 20-9 του 3ου δεκαλέπτου, η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο να κλέψει τη νίκη πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο στο κλειστό της Νεάπολης ωστόσο η ποιότητα των έμπειρων παικτών του Ηρακλή της στέρησαν τη νίκη (74-71) για την οποία πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις.

Ο Ηρακλής βρίσκοντας το τρόπο να σκοράρει 12 τρίποντα με την δυνατή του περιφέρεια, καθώς επίσης και λύσεις επιθετικά κάτω από την ρακέτα σε κομβικά πέτυχε την σπουδαία νίκη σήμερα. MVP του αγώνα ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με 27 πόντους, ευστοχώντας σε όλες τις βολές τις τελευταίας περιόδου κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη. Από τους ηττημένους, έκανε φοβερό ματς ο Σίγκουρντουρ Θορστέινσον που σημείωσε 26 πόντους.

Το θετικό που μένει μετά το ματς είναι η αναγνώριση από τους αντιπάλους, με την αποστολή του Ηρακλή να χειροκροτεί την ομάδα της ΑΕΛ για την προσπάθεια της σήμερα.

Μετά την επιθετική ανομβρία των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά με αρκετές χαμένες επιθέσεις, ο Ηρακλής ήταν αυτός που πήρε τον έλεγχο του ματς και ήδη στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου βρέθηκε μπροστά με +10. Ο «Γηραιός» εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία του από την περιφέρεια, σημείωσε σε αυτό το διάστημα συνολικά 7 τρίποντα (1) και  έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με +12.

Ανέβασαν στροφές οι «βυσσινί» στη συνέχεια ρίχνοντας τη διαφορά στους 6 με δύο γρήγορα τρίποντα από τους Τσούτσο και Θορστέινσον, τα οποία ήταν και τα πρώτα στο ματς για τους γηπεδούχους που έδειξαν να απαντούν με το ίδιο νόμισμα. Μέχρι το 15’ του παιχνιδιού αυτό βέβαια άλλαξε με τον Ηρακλή βρίσκοντας λύσεις επιθετικά κάτω από το καλάθι αρχικά και με τα drives του Γκαγκαλούδη έφτασαν στο +14.

Η ΑΕΛ πίστεψε πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι από αυτό το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, επιστρέφοντας -17, φέρνοντας το ματς στο -3 με την λήξη του 3ου δεκαλέπτου!  Μπροστάρης σε αυτή την αντεπίθεση ο Σίγκουρντουρ Θορστέινσον που κράτησε ψηλά τη σημαία του σκοραρίσματος στις κρίσιμες επιθέσεις έχοντας για συμπαραστάτες τους Παπαχρήστο, Τσιλούλη. Παράλληλα οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία από την περιφέρεια του Ηρακλή και με καλή άμυνα και αμυντικά ριμπάουντ κατάφεραν να γυρίσουν από την… κόλαση.

Απίστευτη η εξέλιξη του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ηρακλή να χάνει ένα από τους καλύτερους του παίκτες και σήμερα, τον Βασίλη Αγγελακόπουλο, που βγήκε εκτός αγώνα με πέντε φάουλ έχοντας προλάβει να σκοράρει 17 πόντους (5 τρίποντα). Το ματς είχε φρενήρη ρυθμό μέχρι τα τελευταία λεπτά με -3 για την ΑΕΛ να παραμένει 2 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εκεί βρήκε λύσεις ο Γκαγκαλούδης, που αύξησε τη διαφορά στους 5. 38 δεύτερα πριν τη λήξη ο Σαριμπαλίδης με τρίποντο στο -3.

Η ΑΕΛ επιχείρησε να χτυπήσει τον Ηρακλή στις βολές με τον Ρουτκάουσκας να ευστοχεί παρά ταύτα με τον Ηρακλή να διατηρεί το +5 του Ηρακλή (70-65). Ο Σταμπουλής έβαλε φωτιά στο ματς στη συνέχεια όπου ευστόχησε σε καλάθι και φάουλ επαναφέροντας τη διαφορά στο -3 για την ΑΕΛ. Η τακτική της ΑΕΛ συνεχίστηκε στην λογική τον φάουλ ωστόσο και πάλι ο Γκαγκαλούδης ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Ηρακλή.

Η ΑΕΛ συνέχισε να παλεύει βάζοντας και πάλι φωτιά στο ματς με τον Τσούτσο να ευστοχεί σε σε τρίποντο για το 72-71 και 16 δεύτερα πριν τη λήξη.

Και πάλι όμως ο Γκαγκαλούδης ευστοχησε στις δύο στις βολές, η ΑΕΛ προσπάθησε να πάει το ματς στην παράταση με τρία διαδοχικά τρίποντα σε ισάριθμες επιθέσεις των Σταμπουλή, Τσούτσο και Τσιλούλη όπου και τα τρία ήταν άστοχα.

Δεκάλεπτα: 15-27, 30-44, 50-53, 71-74

ΑΕΛ (Αβραάμ Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 9 (3), Πολίτης, Σταμπουλής 7, Παπαχρήστος 7 (1), Δεληγεώργης 2, Τσιλούλης 12 (3), Μαλτέσιος, Τσούτσος 8 (2), Θορστέινσον 26 (1)

Hρακλής (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος  17 (5), Γιαννακίδης 3 (1), Τότσιος 5 (1), Ονάσογλου, Δέσπος 6, Χρυσόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 27 (5), Ταουσάνης, Ρουτκάουσκας 4, Χείλαρης 6, Καλαϊτζίδης 4

Πηγή: sportlarissa.gr (Γιώργος Σιώχας)