Οι ατυχίες και οι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον πολύ καλό και μαχητικό Γυμναστικό να πάρει τη νίκη σήμερα στην Τρίπολη κόντρα στον γηπεδούχο Αρκαδικό, αλλά οι «πράσινοι» «έπεσαν» πραγματικά ηρωικά, παρά τις αντιξοότητες χάνοντας με σκορ 81-71.

Ο ΓΣΛ είχε την ατυχία να «χάσει» με σοβαρό τραυματισμό τον Κρίστιαν Κούτρα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς υπέστη θλάση στον δικέφαλο και οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι καλές, καθώς θα χρειαστεί πολύ καιρό μέχρι να αποθεραπευτεί και το πιθανότερο είναι να χάσει και την χρονιά μένοντας εκτός μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Επιπλέον στο δεύτερο ημίχρονο τραυματίστηκε και το δεύτερο πλέι μέικερ της ομάδας μας, ο Λάζαρος Χαιρετίδης, ενώ και ένα λάθος της γραμματείας χρεώνοντας με 5ο φάουλ τον Σπυρόπουλο, ενώ ήταν το 4ο του, κόστισαν πολύ στον ΓΣΛ.

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν μέσα σο παιχνίδι ακολουθώντας κατά πόδας στο σκορ τους γηπεδούχους, ενώ παρόλες τις ατυχίες και τις δυσκολίες, 5' πριν το τέλος του αγώνα ο ΓΣΛ πλησίασε πολύ εκ νέου στο σκορ (καθώς λίγο πριν είχε ξεφύγει ο Αρκαδικός), αλλά δεν υπήρχαν πια οι δυνάμεις και ο χρόνος για να γίνει η ανατροπή, με αποτέλεσμα να επέλθει η ήττα για την ομάδα της Λάρισας.

Διαιτητές: Καλδίρης, Παπαθανασίου, Θεοδωρόπουλος

Δεκάλεπτα: 20-15, 38-32, 63-46, 81-71.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 4, Πίνης, Τσακαλέρης 5, Κουρέπης 2, Τσέλλος, Προδρόμου 21 (1), Σπυριδάκης, Ναούμης 2, Ρεντίκας 23 (1), Γαρμπής 7 (1), Απέργης, Τζουγκαράκης 17.

ΓΣΛ (Σκαραφίγκας): Τόζιος 5 (1), Συνετός, Τσούμας Γ., Τσουράκης 1, Κούτρας 9, Μπέμπης 9 (1),  Γκιουλέκας 14, Τσούμας Α. 12 (2), Χαιρετίδης, Σπυρόπουλος 21 (1).

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑ (τεχνικός ΓΣΛ):

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου οι οποίοι σήμερα υπερέβαλαν εαυτούς παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες που είχαμε. Το πάλεψαν όλοι μέχρι τέλους και το σίγουρο είναι πως κερδίσαμε πολλά πράγματα από το συγκεκριμένο ματς παρά την ήττα».