Η αποστολή ενός εγγράφου απομένει για να «κλείσει» το ζήτημα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λάρισα καθώς η Αστυνομία έδωσε τη συγκατάθεσή της.
Τελευταία φορά όπου το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα φιλοξένησε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν τον Απρίλιο του 2003. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει του Άρη με 81-76 και είχε κατακτήσει τον τίτλο. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, προβάλλει πολύ πιθανό, οι ίδιες ομάδες να ξανασυναντηθούν στο ίδιο γήπεδο με φόντο το ίδιο τρόπαιο.
Αυτή τη στιγμή, είναι αρκετές οι πιθανότητες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λάρισα και όχι στο ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης» που στοιχειοθετεί την εναλλακτική λύση. Για την ακρίβεια, απομένει μόνο η αποστολή ενός εγγράφου ούτως ώστε να προσδιοριστεί και ο τρόπος μεταφοράς και εγκατάστασης των τουρνικέ στο κλειστό της Νεάπολης.
Σήμερα (30/1), κλιμάκιο της Αστυνομίας βρέθηκε στο γήπεδο που έχει επιλεγεί για τη διεξαγωγή του τελικού μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης, παρά τις σχετικές αρχικές αμφιβολίες.
Προς αυτή την κατεύθυνση, προβλέπεται (η Αστυνομία) να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Αθλητισμού και ουσιαστικά να δώσει την συγκατάθεσή της, αναλαμβάνοντας παράλληλα τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Στη συνέχεια, θα δοθεί «εντολή» στην Γ.Γ.Α. ώστε να φροντίσει για την μεταφορά και εγκατάσταση των τουρνικέ.
Επί τούτου, είτε θα αποσταλεί σχετική οδηγία στους επικεφαλής του ΕΑΚ Λάρισας είτε στους αντίστοιχους του Αλεξανδρείου. Το βέβαιο είναι ότι ξεπεράστηκε η βασική αμφιβολία η οποία αφορούσε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΟΚ είχε ενημερώσει ότι θα ανακοίνωνε σήμερα (30/1) την οριστική έδρα του τελικού, φαίνεται όμως ότι αυτή η ανακοίνωση θα παραταθεί για 24 ώρες.
Πηγή: gazzeta.gr