To 0-0 της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο στo ΑΕL FC ARENA, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, αποτέλεσε την έκτη εντός έδρας ισοπαλία. Οι "βυσσινί" ήταν ανώτεροι από τους "κυανέρυθρους", είχαν περισσότερες τελικές, όμως και η ομάδα της Πλατείας είχε τις ευκαιρίες για ένα γκολ.

O αγώνας

Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Είχε τον έλεγχο, την κυκλοφορία και προσπαθούσε να βρει τρόπο να απειλήσει την εστία του Πανιωνίου. Οι "κυανέρυθροι" από την πλευρά τους είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και γενικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Ειδικά από το δεκάλεπτο και μετά ήταν διαρκώς πίσω από τη μπάλα.

Ένα πρώτο μέρος στο οποίο η ΑΕΛ είχε 58% κατοχή μπάλας, ωστόσο και οι δύο ομάδες είχαν τρεις τελικές. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν όμως καλύτερα. Η ΑΕΛ ήταν πολύ επιθετική και στο δεύτερο μέρος. Είχε πάλι την υπεροχή, πίεσε, όμως και ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά όποτε του δόθηκε η ευκαιρία και έφτασε σε τελικές που προκάλεσαν ανησυχία στον γκολκίπερ Μπόζοβιτς.

Η πρώτη εξαιρετική ευκαιρία στο β' μέρος έγινε στο 53', όταν από θέση βολής ο Κρίζμαν έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση ο Μασούρας από δεξιά. Με διαδοχικές ντρίμπλες προσπαθούσε να προκαλέσει ρήγματα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Πανιωνίου, αν και οι αμυντικοί του, κυρίως ο Μπανανά, εξουδετέρωναν τα γυρίσματά του.

Αφού άντεξε μέχρι το 70' ο Πανιώνιος, στο τελευταίο 20λεπτο, ειδικά μετά και την είσοδο του Σπιριντόνοβιτς, έγινε απειλητικός. Στο 72' το σουτ του Σαββίδη πέρασε άουτ, στο 72' αυτό του Αυστριακού ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 82' εκείνο του Λάμπρου έφυγε δίπλα από την αριστερή δοκό. Η τελευταία σπουδαία φάση καταγράφηκε στο 89', με το συρτό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Λίγο πριν λήξει το ματς, επικράτησε ένταση ανάμεσα σε Γουάλας και Σπιριντόνοβιτς (πάτησε τον Βραζιλιάνο), με αποτέλεσμα να μπουν στο γήπεδο μέλη και των δύο ομάδων από τον πάγκο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (61' Μλαντένοβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (66' Λεοζίνιο), Κρίζμαν (71' Περόνε), Ναζλίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου, Μπραχίμι (70' Ουάσινγκτον), Μασούρας (56' Σπιριντόνοβιτς), Γεσίλ (62' Νίλσεν).

Με πληροφορίες από sport24