Ο ένας εκ των δύο φερομένων δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου, παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ (Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Αττικής).
Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής Χ.Π. εμφανίστηκε αυτοβούλως, συνοδεία του δικηγόρου του στους αστυνομικούς και κρατείται, ενώ ο έτερος βασικός κατηγορούμενος, ο 46χρονος Δ.Μ. διέφυγε στο εξωτερικό.
Aύριο, ο 28χρονος θα μεταχθεί στη Λάρισα κι ενώπιον του ανακριτή θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν κι ακολούθως θα απολογηθεί.
Στους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ, ο 28χρονος δεν έδωσε κατάθεση και είπε χαρακτηριστικά πως «ό,τι έχω να πω, θα το πω στον ανακριτή στη Λάρισα».
Ο Δ.Μ. εκμεταλλευόμενος τις παθογένειες της ελληνικής δικαιοσύνης, διέφυγε στο εξωτερικό αφού δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, ούτε φυσικά κανένας περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας άρχισε την ημέρα του περιστατικού (19 Δεκεμβρίου 2018) και η Εισαγγελία ολοκλήρωσε τις άρσεις απορρήτου και τις μαρτυρικές καταθέσεις σε χρόνο - ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι μεσολαβούσε εορταστική περίοδος.
Η δικογραφία σχηματίσθηκε στις 18 Ιανουαρίου και παραδόθηκε στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Λάρισας Δ. Ρασιδάκη. Μάλιστα από εκείνη την ημέρα η Εισαγγελία πρότεινε άμεση έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του 46χρονου Δ.Μ. και του 28χρονου.

ethnos.gr