Δικογραφία κατά ενός 65χρονου Λαρισαίου, συνταξιούχου οικοδόμου, για κλοπή δύο ποδηλάτων σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, έχοντας μάλιστα στα χέρια τους και οπτικοακουστικό υλικό.
Συνεχίζοντας τις έρευνες, μετά τις καταγγελίες για απώλεια δύο ποδηλάτων εντός του Ιουλίου, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 65χρονο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Ο προσαχθείς το περασμένο Σάββατο 28 Ιουλίου είχε αφαιρέσει ένα ποδήλατο από 42χρονο Βολιώτη και στη συνέχεια το μετέφερε μέσω του ΟΣΕ στη Λάρισα με σκοπό να το πουλήσει.
Προανακριτικά προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο ο 65χρονος είχε αφαιρέσει ακόμη ένα ποδήλατο από έναν 69χρονο Βολιώτη στις 17 Ιουλίου.
Ο προσαχθείς αρνήθηκε αρχικά τις αποδιδόμενες πράξεις, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε. Εξάλλου, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και τα δύο ποδήλατα και τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες.
Ο 65χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πωλούσε τα δίτροχα με σκοπό να εξασφαλίσει ένα επιπλέον μεροκάματο, καθώς τα χρήματα της σύνταξης δεν επαρκούν για τον βιοπορισμό του.
Έτσι ο δράστης έβαζε στο μάτι κυρίως καινούργια ποδήλατα, ώστε στην πορεία να μπορεί και να τα διαθέσει.
Η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης.
Ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο, καθώς η εξιχνίαση των κλοπών έγινε εκτός ορίου αυτοφώρου.

taxydromos.gr