Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μία περίπτωση ληστείας και δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της. 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 και 20 ετών, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους. 

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την ανάλυση και επεξεργασία στοιχείων, οι τέσσερις δράστες έχοντας προαποφασίσει τη διάπραξη κλοπών και ληστειών προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, τέλεσαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: 

τις απογευματινές ώρες της (01-12-2015) στη Λάρισα, οι τέσσερις δράστες διέρρηξαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 1ου  ορόφου 24χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν από αυτό το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα προσωπικά έγγραφα και το κλειδί του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου της. Κατά την αποχώρησή τους, αφαίρεσαν το προαναφερόμενο όχημα. 

στη συνέχεια, μετέβησαν με το αφαιρεθέν όχημα στο Κιλελέρ Λάρισας, όπου τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 60χρονης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.

ακολούθως, επιβιβαζόμενοι στο ίδιο όχημα μετέβησαν στη Νίκαια Λάρισας, όπου ένας από αυτούς προσέγγισε 62χρονη ημεδαπή πεζή και της αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα. 

Το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε τις νυχτερινές ώρες της (01-12-2015) στη Λάρισα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο. 

Η σχηματισθείσα σε βάρος των δραστών δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, καθώς και τυχόν εμπλοκή άλλων συνεργών τους.