Σειρά ποινικών διώξεων ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Βόλου εναντίον του 51χρονου που τα ξημερώματα του Σαββάτου απείλησε δύο αστυνομικούς, τους κλώτσησε και αποπειράθηκε να τους δαγκώσει με σκοπό να διαφύγει τον έλεγχο.

Εναντίον του δράστη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ψευδή αναφορά την αρχή, αντίσταση, εξύβριση κατά συρροή, απειλή κατά συρροή και απλές σωματικές βλάβες όλων ελαφρά κατά συρροή.
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες μετά την άσκηση ποινικών διώξεων αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί στις 23 Ιανουαρίου 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Όλα ξεκίνησαν στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού έκανε σήμα σε ένα αυτοκίνητο για να σταματήσει για έλεγχο στην εθνική οδό Βόλου – Φαρσάλων στο ύψος της Χρυσής Ακτής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου όντως υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και ακινητοποίησε νόμιμα το αυτοκίνητό του.
 Όμως, στον έλεγχο που ακολούθησε ο συνοδηγός του κατέθεσε ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά και στον επικείμενο έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο 51χρονος έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, τους απώθησε και τράπηκε σε φυγή πεζός.
Ακολούθησε καταδίωξή του και ακινητοποίησή του όμως ο συλληφθείς στη συνέχεια επιτέθηκε στους αστυνομικούς και συγκεκριμένα τους απείλησε, τους κλώτσησε και αποπειράθηκε να τους δαγκώσει.
Τελικά με συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ ο 51χρονος ακινητοποιήθηκε. Προανακριτικά διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με ποινή κάθειρξης πέντε ετών για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

taxydromos.gr