Όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες ισοπεδωτικής κριτικής, με ευτελή και πρόχειρα επιχειρήματα, γύρω από την λειτουργία των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας.
Προ ημερών, μέσα από ρεπορτάζ και δηλώσεις υπευθύνου, παράγοντα – γιατρού της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, έγινε προσπάθεια απαξίωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας (ΠΓΝΛ). Συγκεκριμένα, επιχειρείται να εμφανιστεί ότι αδυνατεί να φέρει σε πέρας την υπεύθυνη λειτουργία του.
Σημειώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι παρά την στενότητα του προϋπολογισμού, το ΠΓΝ Λάρισας έχει αυξήσει το έτος 2017 την χειρουργική του δραστηριότητα κατά 15 %, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.
Έχει δημιουργήσει κλινική Επείγουσας Ιατρικής, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή, αντικατέστησε το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού και έχει υποδεχθεί με επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος των ανασφάλιστων Θεσσαλών συμπολιτών μας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Στο δε Κουτλιμπάνειο Νοσοκομείο, παρά την παλαιότητά του, άρχισε η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου, αξίας 940.000 ευρώ, εξοπλίστηκαν τα Χειρουργεία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με μηχανήματα αξίας 515.000 ευρώ και ανακαινίστηκαν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με κόστος 370.000 ευρώ. Παράλληλα, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ για τις ανάγκες τους.
Και στα δύο Νοσοκομεία άρχισε η εφαρμογή της Λίστας των Χειρουργείων, που αποτελεί την σημαντικότερη τομή για την διαφάνεια και την αξιοπιστία στον χειρουργικό τομέα.
Μέσα από πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, προχωράμε στην βελτίωση των υγειονομικών παροχών προς τους συμπολίτες μας.
Όσον αφορά δε την σημερινή «φτώχεια» των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, υπενθυμίζω ότι το 2009 η χώρα μας εξεράγει κυριολεκτικά με έλλειμμα περίπου 15 % ή άλλως 32 δισεκατομμύρια ευρώ, στα χέρια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Τα μνημόνια που επακολούθησαν, όχι μόνο δεν δίνουν άλλοθι στην σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά αντίθετα τονίζουν εμφατικά τις ευθύνες της.
Με άλλα λόγια, «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί»
Εμείς, ως κυβερνητική παράταξη, θα παρουσιάσουμε το έργο μας στον ελληνικό λαό σε δύο περίπου χρόνια και θα κριθούμε γι’ αυτό.
Είμαστε μακριά από λογικές και επιχειρήματα «φουσκωμένων σοβάδων» και «σπασμένων σωλήνων».
Λέμε όχι στην πολιτική της «κατσαρίδας των μαγειρείων» και καταδικάζουμε τις προσπάθειες απ’ όπου κι αν προέρχονται, που μηδενίζουν και ευτελίζουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
Συντονιστής Τμήματος Υγείας Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος της Διοίκησης των Νοσοκομείων της Λάρισας