Τη δική τους… αγωνιστική απάντηση θα δώσουν συνδικάτα και αγρότες στο αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας που θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού στη Λάρισα στις 10 και 11 Οκτωβρίου. Αυτό ανακοίνωσαν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλές, μαζί με εκπροσώπους των αγροτών από τη Θεσσαλίας όπως οι κκ. Β. Μπούτας και Ρ. Μαρούδας και εκπροσώπους από συνδικάτα εργαζομένων.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλές, «το Εργατικό Κέντρο από κοινού με εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία απ’ όλη τη Θεσσαλία και τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, θα δώσουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, αγωνιστική απάντηση με συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και θέλουν να την εξωραΐσουν, μέσα από το διήμερο αναπτυξιακό όπως το ονόμασαν συνέδριο στη Λάρισα στις 10 & 11 Οκτωβρίου.
Η ανάπτυξη την οποία επαγγέλλονται κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε, Περιφέρεια και Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, θα φέρει νέα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, των ανταγωνισμών των καπιταλιστών που θα οδηγήσουν σε νέους πολέμους και προσφυγιά.
Σ’ αυτό το «αύριο» θέλει να υποτάξει τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας το παραμύθι ότι η «δική» της ανάπτυξη θα έχει τάχα χώρο και για τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες, αρκεί ο λαός να την στηρίξει.
Όπως έδειξε και η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα προνόμια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα έχουν προτεραιότητα, ενώ για τους εργαζόμενους μοίρασε ψεύτικες ελπίδες.
Το «τέλος της επιτροπείας» που λέει η κυβέρνηση, δεν σημαίνει το τέλος των θυσιών για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Άλλωστε, ήδη έχει νομοθετήσει νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα για τα έτη 2018-2020 και παράλληλα δεσμεύεται ότι οι ανατροπές θα συνεχιστούν έως το 2060, στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους. Μπροστά μας βρίσκεται και η 3η «αξιολόγηση», ενώ τα μνημόνια διαρκείας που προκύπτουν από τις συνθήκες και τις συμφωνίες της Ε.Ε και της Ευρωζώνης διαμορφώνουν το αντιλαϊκό πλαίσιο των «επόμενων χρόνων».
Αν δεν ξεσηκωθεί οργανωμένα η εργατική τάξη μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, για να ανακόψει την άγρια επίθεση που δέχεται και να επιβάλει την ικανοποίηση των αιτημάτων της, δεν πρόκειται να φέρει πίσω τους μισθούς και τις συντάξεις που σφαγιάζονται 8 χρόνια τώρα, γιατί θεωρούνται εμπόδια στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ούτε θα εξασφαλίσει την καταπολέμηση της μεγάλης ανεργίας, ούτε θα καταργήσει την βαριά φορολογία για τα λαικά στρώματα.
Οι απλήρωτοι θα εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι, η πλειοψηφία των ανέργων θα παραμείνει στην ανεργία και όσοι πιάσουν δουλειά θα είναι με άθλιους μισθούς και εργασιακές σχέσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου εργασίας».
Στη συνέντευξη συμμετείχαν εκτός από τον κ. Τσιαπλέ, οι πρόεδροι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Λάρισας Ρ. Μαρούδας, Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, Τρικάλων Απ. Θωμόπουλος, ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Κ. Στεργίου, ο εκπρόσωπος των φοιτητών της σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ν. Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα καταστήματα «Αρβανιτίδης» Στ. Γλιάτης.

ert.gr