Αίσιο τέλος, αν και με πάνω από 5 χρόνια καθυστέρηση, έρχεται για τους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου, των οποίων τα κοπάδια είχαν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό, αλλά λόγω καταστροφής τότε των δειγμάτων δεν έχουν μέχρι σήμερα αποζημιωθεί.

Το θέμα επανήλθε στη Βουλή και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους παραγωγούς  ένα ποσό ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ προς αποζημίωση, το οποίο θα αντιστοιχεί σε 120 ευρώ για τα μοσχάρια και σε 30 ευρώ για τα αιγοπρόβατα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει φέρει σε μεγάλη κόντρα τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον προκάτοχό του Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο πρώην υπουργός κατηγορεί τον υπουργό ότι «αρνήθηκε να κάνει δεκτή στις 11 Οκτωβρίου 2019 τη βουλευτική Τροπολογία με Γενικό Αριθμό 43 και Ειδικό 1 για την επίλυση του προβλήματος με τις οφειλές προς τους κτηνοτρόφους από το πρόγραμμα εκρίζωσης ζωονόσων, που κατέθεσαν δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα την επαναφέρει και την παρουσιάζει σαν δική του πρόταση -αυτούσια, χωρίς να λείπει ούτε κόμμα- στην παρ. 2 του Άρθρου 19 του Σχέδιο Νόμου που έθεσε σε διαβούλευση. Από τότε είχαμε προειδοποιήσει ότι θα την επαναφέρει σαν δική του ρύθμιση. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επιβεβαιωνόμαστε».

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη 23 Απριλίου, ο υπουργός Μάκης Βορίδης απαντά στον πρώην υπουργό ότι «η διευθέτηση του ζητήματος πιστώνεται στην παρούσα Κυβέρνηση η οποία και επέλυσε τις νομικές περιπλοκές αλλά και εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις».

Ελένη Δούσκα (agronews.gr)