Μια πρώτη καταγραφή της συνολικής δύναμης των τρακτέρ που θα συγκεντρώσουν θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι την Κυριακή και την Δευτέρα αναμένεται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών. Το επόμενο βήμα μετά την έξοδο στις πλατείες θα είναι να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ σε δύο σημεία, όπως ανέφερε το μέλος του μπλόκου των Τεμπών Π. Καλογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας. Ετσι την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου, τα τρακτέρ από τον δήμο Κιλελέρ θα συγκεντρωθούν στον κόμβο του Πλατυκάμπου και από την Γιάννουλη και τον Τύρναβο θα μεταβούν στον κόμβο της Γυρτώνης.
Την Τρίτη το μεσημέρι θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ προς τα Τέμπη, διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης και αφού ληφθεί η σχετική απόφαση απ’ όλους τους συμμετέχοντες.
Ο κ. Καλογιάννης, παραδέχθηκε πάντως στην ΕΡΤ Λάρισας ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ένα μούδιασμα στους αγρότες. «Στην προηγούμενη συγκέντρωση δεν είχαμε τον κόσμο που αναμέναμε. Οσοι αγρότες όμως πήγαν στους λογιστές τους για να μάθουν τι τους αντιστοιχεί να πληρώσουν κατάλαβαν πολύ καλά ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λέει ψέμματα», εξήγησε ο κ. Καλογιάννης και πρόσθεσε όσον αφορά τον διάλογο με την κυβέρνηση: «Πέρσι για 5,5 ώρες κάναμε διάλογο στο Μαξίμου και που καταλήξαμε; Να χρωστάμε στην εφορία και σύντομα θα βρεθούμε να χρωστάμε και στον ΟΓΑ. Τι άλλο να πούμε;»
ert.gr (Iωάννης Γιάτσιος)