Το αγωνιστικό πλάνο που προβλέπει τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, συμβολικά με τρακτέρ, τη συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Νίκαια Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τη συμμετοχή στην μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλί Φαρσάλων τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας σε πρόσφατη συνεδρίαση του.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, έγινε ο προγραμματισμός δράσης ως τέλος του χρόνου, αλλά και οι εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ «τα προβλήματα είναι πολλά και οξύνονται μειώνοντας συνεχώς το εισόδημα μας και θα χειροτερεύσει η κατάσταση με την αναθεώρηση της ΚΑΠ που είναι εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια, την παραπέρα μείωση των ενισχύσεων με διάφορες προφάσεις. Ιδιαίτερα προτάσσουμε στο διεκδικητικό πλαίσιο μας το ζήτημα του τεράστιου κόστους παραγωγής στα εφόδια, πετρέλαιο, ρεύμα σε συνάρτηση με τις χαμηλές ως εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας. Την γενίκευση του φαινομένου των ανοιχτών τιμών από βιομηχανίες και με εμπόρους με τις πλάτες της κυβέρνησης, με συνέπεια να μην ξέρουμε πόσο, αν, πότε και πως θα πληρωθούμε τον κόπο μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε δεσμεύσεις της που δεν υλοποιεί αλλά και με την πολιτική της στηρίζει τραπεζίτες, εφοπλιστές στους οποίους δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο, βιομηχάνους, εμπόρους, εισαγωγείς που παίρνουν φτηνά την σοδειά μας και μας πουλάν πανάκριβα τα μέσα και εφόδια. Δεσμεύτηκαν στην συνάντηση όταν είχαμε τα μπλόκα τον Φλεβάρη για την ψήφιση του ακατάσχετου, δεσμεύτηκε ξανά ο νέος υπουργός κ. Αραχωβίτης στην ΔΕΘ για την ψήφιση του, στις 19 Οκτωβρίου η ΕΟΑΣΝΛ πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση και συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη στην Λάρισα ο οποίος ανέμιζε την δήθεν έτοιμη τροπολογία για το ακατάσχετο που όμως δεν θα προλάβαιναν να ψηφίσουν στην πρώτη δόση του τσεκ.

Πέρασαν 35 ημέρες από την συνάντηση με τον κ. Κόκκαλη που είχαν έτοιμη την τροπολογία και φυσικά δεν «βρήκαν τον χρόνο» να την ψηφίσουν. Το τρίτο ματωμένο και χειρότερο μνημόνιο μια χαρά το ψήφισαν μέσα σε μια νύχτα, 222 βουλευτές. Για τον φόρο στο κρασί δεν βρίσκουμε λόγια πια να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας. Και σαν να μην έφτανε αυτό μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ και παίζουν στις πλάτες μας και στις άδειες τσέπες μας κυβερνητικά παιχνίδια όπως την επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2016.
Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους «να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιβίωσης τους. Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων με μαζική συμμετοχή και αποφασιστική στάση. Πιο πρόσφατο παράδειγμα στο Νομό μας οι αμπελοκαλλιεργητές στον Τύρναβο που αφού τους κορόιδευαν επί 40 ημέρες, βγήκαν με τα τρακτέρ και μαζική συμμετοχή και λύθηκε το πρόβλημα των διημέρων στο τσίπουρο. Αν καθόταν στα σπίτια τους ακόμη θα περίμεναν λύση. Οργάνωση και δυνάμωμα των Α.Σ στις εκλογές που γίνονται αυτό το διάστημα, συγκρότηση και νέων Αγροτικών Συλλόγων, ενίσχυση της ΕΟΑΣΝΛ που στέκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και έχει κάνει δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις τον τελευταίο χρόνο».

ypaithros.gr