Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ. 

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πλατεία Αγιάς την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη και ώρα 11 το πρωί. Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας και με τους αγώνες μας μπόρούμε να έχουμε αποτελέσματα, να βάλουμε φρένο και στην πορεία να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. 

Εκτός των άλλων διεκδικήσεων και του πλαισίου αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων οι αγρότες ιδιαίτερα της Αγιάς παλεύουν και διεκδικούν:

        Να αρθεί το εμπάργκο στην Ρωσία και να αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την υπογραφή της απο το εμπάργκο. Να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών απο το εμπάργκο καθώς η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί ειναι καταλυτική με την μείωση των τιμών των μήλων. Όπως και πολύ σωστά πήραν οι ροδακινοπαραγωγοί αποζημίωση για την ζημιά απο το εμπάργκο να πάρουν και οι αγρότες για τα υπόλοιπα προιόντα που έχουν υποστεί ανάλογη ζημιά. 

        Να αναγνωρίσει την ζημιά απο τον παγετό που υπέστησαν τα κεράσια της επαρχίας και να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ στο 100% την ζημιά για τον παγετό. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, Να ειναι κρατικός φορέας με επαρκρή χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει το σύνολο της παραγωγής και του κεφαλαίου απο κάθε φυσικό κίνδυνο και νόσο. 

        Διάθεση της παραγωγής μήλων που να εξασφαλίζει κάλυψη του κόστους παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους μηλοπαραγωγούς γιατί με τις ανοιχτές τιμές που ειναι και χαμηλές απο τους εμπόρους και την αύξηση του κόστους παραγωγής η σοδειά μας πουλιέται και κάτω απο το κόστος.