Συνάντηση είχε την περασμένη Τετάρτη  στο ΥΠΑΑΤ με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ  Νίκο Αντώνογλου, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιάννη Καρυώτη, και του βουλευτή Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου αλλά και του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Νίκου Βάγια, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας για το πρόγραμμα  «Νιτρορύπανσης», κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν κυρίως τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενταγμένοι στο σχετικό πρόγραμμα, κάνοντας έκκληση για την επίλυση τους με πρωταρχικό το θέμα με τις ποινές στο τρέχων πρόγραμμα.
Τα μέλη της επιτροπής Θεσσαλίας ζήτησαν :
την κατάργηση του γεωχωρικού ελέγχου ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τη βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος γεωχωρικού δηλαδή, στο υπάρχων σύστημα εάν κάποιος έχει αποκλίσεις  οι αποκλίσεις αυτές που δεν είναι υπαιτιότητα των αγροτών να μην πληρώνεται.
Επίσης ζήτησαν να υπάρξει ελάφρυνση των ποινών και πιο συγκεκριμένα:
•    να είναι μετακινούμενο το ακαλλιέργητο
•    να υπάρχει ευελιξία στην αμειψισπορά μέχρι τέλος της 5ετίας
•    να μην απορρίπτονται έτσι εύκολα οι αγρότες με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος της απένταξης
Επίσης παρουσίασαν ενδεικτικά Συγκριτικά Στοιχεία Νιτρορύπανσης Θεσσαλίας:
•    Για νέα 5ετία+ παράταση 2ετίας (2012-2016) από  περίπου 10.000 πήγαμε στους 3.700 και αν συνεχιστεί αυτό θα πάμε στους μισούς,  δηλ 1.700 στο νέο πρόγραμμα για την Θεσσαλία.
•    Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής, επεσήμαναν ότι ειδικά για την Θεσσαλία είναι γνωστή η επιβάρυνση των νιτρικών λιπασμάτων που δημιουργήθηκαν στο έδαφος και ότι αυξήθηκε η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, λόγω των ποινών, ενώ τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και λύσεις στα διογκωμένα προβλήματα των αγροτών, εάν θέλουν πραγματικά στο ΥΠΑΑΤ να περπατήσει και να πετύχει και να υπάρξει απορροφητικότητα στο πρόγραμμα Μείωση της Νιτρορύπανσης.
•    Η οικονομική αιμορραγία, όπως ανάφεραν τα μέλη της επιτροπής, είναι δεδομένη, σε συνδυασμό με την απώλεια εσόδων του κράτους από ΦΠΑ, εφορία αλλά και εδαφολογικές αναλύσεις.
Τέλος συζήτησαν για το νέο πρόγραμμα, ότι είναι επιθυμητό να προκυρηχθεί το Φθινόπωρο για να μην χαθεί η καλλιεργητική περίοδος.
Από την μεριά του Υπουργείου ο ίδιος Υπουργός αλλά και οι υπόλοιποι δεσμεύτηκαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και η \όλη συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.