Οξυμένο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δενδροκαλλιεργητές του Νομού Λάρισας εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε τον Μάρτιο με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη παραγωγή και ζημιές που φτάνουν ως και 100% σε περιβόλια. Ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει στις περισσότερες περιπτώσεις οτι αυτό οφείλεται στον παγετό όμως υπάρχει καταγεγραμμένος παγετός την 26η Μαρτίου στον Νομό Λάρισας που προκάλεσε την απώλεια στην παραγωγή. 

Πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις  της ΕΟΑΣΝΛ και των αγροτικών συλλόγων Επαρχίας Αγιάς και Τυρνάβου με τον ΕΛΓΑ για αυτό το θέμα χωρίς να υπάρχει ως τώρα αποτέλεσμα. 

Μετά απο αυτή την εξέλιξη πραγματοποιήθηκαν δυο μαζικές συσκέψεις στον Τύρναβο και στην Αγιά στις οποίες αποφασίστηκε ως πρώτο βήμα διεκδίκησης να πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ την Πέμπτη 5 Μαίου στις 10 το πρωί. 

Καλούνται οι παραγωγοί του Νομού Λάρισας που έχουν υποστεί ζημιές να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην συγκέντρωση της Πέμπτης στα γραφεία του ΕΛΓΑ ώστε να διεκδικήσουμε να υπάρχουν εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον παγετό. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει εισόδημα αφού δεν υπάρχει παραγωγή και ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει τον παγετό ως ζημιογόνο αίτιο με συνέπεια να τεθεί ζήτημα επιβίωσης των παραγωγών. 

Το πρόβλημα αγγίζει και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός και η κοινή δράση ώστε να υπάρχει πολιτική λύση που θα ανοίξει την διαδικασία αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ. Για αυτό τον σκοπό η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων θα πραγματοποιήσει μαζική σύσκεψη την Πέμπτη 5 Μαίου στις 7 το απόγευμα στην Νάουσα με συμμετοχή παραγωγών από Λάρισα, Ημαθία, Πέλλα στην οποία θα συμμετέχει και η ΕΟΑΣΝΛ με αντιπροσωπεία της και με εκπροσώπους των Α.Σ των περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές απο τον παγετό.