Ξεκίνησε ο αλωνισμός σκληρού σιταριού και ήδη το κλίμα διαμορφώνεται σε σχέση με τις τιμές παραγωγού σαφώς καλύτερο από πέρσι.

Ο Aγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων Ενιπέας ενημέρωσε την Παρασκευή 12 Ιουνίου τους αγρότες - παραγωγούς πως πραγματοποιεί εμπόριο σιτηρών.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στα γραφεία του Συνεταιρισμού στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Νίκος Γούσιος, αντιπρόεδρος στον Συνεταιρισμό οι παραγωγοί σκληρού σίτου που έχουν συμβόλαιο με την Μέλισσα μέσω του Συνεταιρισμού θα πάρουν 20 λεπτά (συν κάποια λεπτά όταν κλείσει η τιμή).

Ο Συνεταιρισμός θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση 12.500 τόνων σκληρού σιταριού, ευελπιστώντας να κλείσει κάποιες καλές συμφωνίες και να δώσει και μια ακόμα πιο υψηλή τιμή στους αγρότες - μέλη του, που καλλιεργούν συνολικά 2.500 στρέμματα με σκληρό σιτάρι.

Οι τιμές που δίνουν στην Θεσσαλία γενικώς έμποροι και μεσίτες είναι σήμερα στα 20-22 λεπτά.

Οι αποδόσεις στο σκληρό σιτάρι όπως μας είπε ο κ. Γούσιος κυμαίνονται μεταξύ 500-600 κιλά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου για το προϊόν.

Πέρσι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου είχε ξεκινήσει με τιμή στα 20 λεπτά το κιλό

Την ίδια ώρα, από τον Συνεταιρισμό Βόλου και την ΕΒΟΛ διέρρευσε την Πέμπτη ότι η τιμή εκκίνησης για τα πολύ ποιοτικά σιτάρια θα είναι φέτος στα 25 λεπτά, ενώ για τα κατώτερης ποιότητας στα 23 λεπτά, για προϊόν παραδοτέο στις συνεταιριστικές εγκαταστάσεις.

Οι τιμές αυτές δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως από τον Συνεταιρισμό, ο οποίος δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Φέτος ο Συνεταιρισμός Βόλου θα πάρει 10.000 τόνους, στα σιλό Στεφανοβίκειου (άνοιξε σήμερα Παρασκευή) και Αγίου Δημητρίου, που θα ανοίξει από βδομάδα.

agrotypos.gr