Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι Θεσσαλοί παραγωγοί σιταριού προτιμώντας, για την ώρα, να αποθηκεύσουν το προϊόν τους και να το πουλήσουν στον κατάλληλο χρόνο με βάση τις συνθήκες της αγοράς, προσδοκώντας σε μια καλύτερη τιμή. Ο αλωνισμός του σκληρού σιταριού στο θεσσαλικό κάµπο κοντεύει να ολοκληρωθεί με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για εξαιρετικές φετινές αποδόσεις που κυµαίνονται από 500-600 κιλά το στρέµµα. Οι πολύ καλές ποιότητες όμως δεν συνάδουν με τις µε τις χαµηλές ανοικτές τιµές που δίνει τώρα η αγορά, για αυτό και η επιλογή της αποθήκευσης.
«Ακούγονται ακόµα και τα 17 λεπτά το κιλό ανοικτά στον παραγωγό. ∆ηλαδή δίνουν 10-11 λεπτά προκαταβολή και µόλις κάτσει η αγορά θα δώσουν µετά τη διαφορά», επισηµαίνει στην Agrenda ο παραγωγός Γιάννης Αλεξούλης από τη Λάρισα και προσθέτει: «Φέτος έχουµε πολύ καλές αποδόσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόµα και τα 500 κιλά το στρέµµα». Πρόκειται για µια αύξηση της τάξης σχεδόν του 43% από την περσινή σεζόν που κατά µέσο όρο έφταναν τα 350 κιλά το στρέµµα.