Με ένα πανθεσσαλικό μπλόκο θα βγουν στο δρόμο οι Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας και οι τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι, μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη.

Έτσι στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 4 Φεβρουαρίου, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα θα ξεκινήσουν από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και θα συναντηθούν στις 2 το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας, όπου θα στηθεί το μπλόκο.

Επίσης συσκέψεις σε Τερψιθέα, Νίκαια, Αγιά και Πλατύκαμπο έκανε η Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Λάρισας.

Η απόφαση που πάρθηκε στον Πλατύκαμπο (μέσα σε έντονο κλίμα συζήτησης και αφού ειπώθηκε ότι θα πρέπει να σεβαστούν την κάθοδο των τρακτέρ όλες οι πλευρές) είναι να κάνουν προσυγκέντρωση σε 4 άξονες (Βόλου, Τυρνάβου, Καρδίτσας και Τρικάλων) την Παρασκευή (4/2/2022).

Αφού μαζευτούν τα τρακτέρ θα εκλεγούν δύο άτομα σε κάθε άξονα που θα αποτελέσουν την συντονιστική ομάδα, η οποία στη συνέχεια θα μετρήσει τα τρακτέρ και θα αποφασίσει αν πάνε τα τρακτέρ στη Νίκαια ή στήσουν άλλο μπλόκο στον Πλατύκαμπο.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου γνωστοποιεί ότι συμπαρίσταται και συμμετέχει  ενεργά στην απόφαση των μελών των Αγροτικών Συλλόγων δήμου Τυρνάβου, για έξοδο των τρακτέρ την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022 και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση, στις 2 το μεσημέρι, στη θέση Εξοχικών (είσοδο Τυρνάβου από το Δαμάσι).

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου, Αργύρης Μπαϊραχτάρης, μας ενώνουν τα κοινά μας αιτήματα σχετικά με το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο - ρεύμα - γεωργικά εφόδια - ζωοτροφές), η αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και η μη αλλαγή της ονομασίας του τσίπουρου που παράγουν οι συνάδελφοί μας αμπελουργοί της περιοχής.

agrotypos.gr