Τον κόμβο Πλατυκάμπου έχουν αποκλείσει οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, υλοποιώντας την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει σύμφωνα με τους αγρότες, μέχρι τις 18:00, όπου και τα τρακτέρ θα επιστρέψουν πίσω στη Νίκαια.
Οι αγρότες των μπλόκων αναμένουν την επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη για την τελική σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου με το οποίο και θα συναντηθούν στην Αθήνα για να συζητήσουν τα αιτήματα τους.
Υπενθυμίζεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας για δεύτερη εβδομάδα, καθώς στο σημείο βρίσκεται το κεντρικό αγροτικό μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.

Την ίδια ώρα η Τροχαία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για το διάστημα του αποκλεισμού, ως εξής:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
•    Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, στη συνέχεια θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Χάλκης – Πλατυκάμπου και μέσω δημοτικών οδών Πλατυκάμπου και Γαλήνης θα εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Αγιοκάμπου (κατεύθυνση προς Ομορφοχώρι) και ακολούθως μέσω της επαρχιακής οδού Λάρισας - Ευαγγελισμού θα εισέρχονται στον Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου (χ/θ 360+230), είτε μέσω της επαρχιακής οδού Λάρισας – Ευαγγελισμού θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ακολούθως στον Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+500)
 Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς ΑΘΗΝΑ:
•    Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 382+918 του Α.Θ.Ε.), θα κινούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα), στη διασταύρωση Μελισσοχωρίου θα εκτρέπονται και μέσω δημοτικών οδών Μελισσοχωρίου, Πλατυκάμπου και Γαλήνης θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από τη διασταύρωση Χάλκης – Πλατυκάμπου και ακολούθως θα εισέρχονται στον Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Α.Θ.Ε.)